charlotterudenstam

Lördagsövning: Öppna för självkärlek

Under de senaste dagarna har jag lyssnat på Everything is energy world summit och fått massor av inspiration. Här är en enkel övni...Under de senaste dagarna har jag lyssnat på Everything is energy world summit och fått massor av inspiration.
Här är en enkel övning som du kan göra flera gånger dagligen.
Genom att visa dig själv kärlek, kan du faktiskt förändra ditt liv.
Vissa saker är enklare än man kanske tror.


Först övningen – den tar bara 1-2 minuter att genomföra.

1. Slut ögonen.
2. Sätt handflatan på ditt hjärta. (Den enkla rörelsen sätter igång ditt oxytocin, det lugnande kärleksfulla hormonet som också aktiveras när ett barn ammas eller i kärleksakten).
3. Föreställ dig att du andas in i ditt hjärta och ut ur ditt hjärta, att andningen sköts av hjärtat.
4. Varje gång du andas in föreställ dig att du andas in kärlek, medkänsla och fred. Och låt utandningen bara sköta sig själv.
5. Fortsätt i ungefär en minut.
6. Andas ut, flytta handen från hjärtat och öppna ögonen.
Det här blir ett sätt för dig att börja tycka om dig själv mer. Stanna upp 3 gånger om dagen och andas på det här sättet och se vad som händer! Det kommer att öka din kärlek till dig själv.
Den här lilla övningen berättade bestsellerförfattaren Marci Shimoff.
Hon menar att det här blir ett sätt att tanka självkärlek och att det då blir mycket lättare att klara öponblick då du klankar ner eller dömer dig själv.

Hon berättade också om forskning som visar att om vi är arga i fem minuter så minskar det vårt immunförsvar i sex timmar, medan om vi känner att den som känner kärlek/medkänsla i fem minuter kommer det att stärka vårt immunsystem i sex timmar!

Hon berättade också om en kvinna hon mött som först fått en lever transplanterad och sedan ett par år senare behövde ytterligare en lever. 
I väntrummet satt en väldigt arg kvinna och väntade på sin tredje lever. 
Och då började hon fråga sig: 
Varför fungerar inte min lever, jag lever ju ett bra och hälsosamt liv? 
Hon kollade kinesisk medicin och den säger att det finns ett samband mellan ilska och levern. Hon insåg att hon i hela livet varit arg och kritisk mot sig själv, även om hon inte agerat ut det. 
Då bestämde hon sig för att göra den här meditationen (och kanske också andra på samma tema) tio minuter varje dag under två månader. 
Hon kom tillbaka till läkaren för kontroll inför operationen och han sa: Ett mirakel har hänt, din lever är helt frisk. Och detta hände för arton år sedan… och hon mår hur bra som helst och väljer glädje, kärlek och medkänsla i sitt liv.

Wow, liksom!


Related

självkärlek 307009487430363233

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item