charlotterudenstam

Lördagsövning: Älska det du inte kunnat älska tidigare.

Nu ger jag en, på sätt och vis, utmanande eller djup lördagsövning.  Jag har lånat den från relationsexperterna Gay and Katie Hendricks...

Nu ger jag en, på sätt och vis, utmanande eller djup lördagsövning. 
Jag har lånat den från relationsexperterna Gay and Katie Hendricks, som är kloka och insiktsfulla som få.
Detta klingade an i mig – så därför skickar jag det vidare till dig. 


Den här är en tolkning av en del av ett samtal paret Hendricks hade med David Morelli i Everything is energy world summit
Läs den och hitta sedan ett sätt att öva själv. 
Känn att det är möjligt för dig att sprida små, små droppar av kärlek och att de verkligen kan ge ringar på vattnet och sprida sig till andra. 
Genom att älska alla delar av dig själv helar du inte bara dig själv… utan också världen. 
Så enkelt (och kanske så svårt) är det. 
Okej. 

Sitt på ett ställe där du kan vara i fred en stund. Slut gärna dina ögon.

Ta några djupa andetag och föreställ dig att du går in dig själv. Njut av att känna din inre värld. 

När du är där inne i dig själv kan du lägga märke till att något pockar på din uppmärksamhet. Det kan vara att det är någon del av kroppen som inte känns så bra just nu. 
Du kanske har ont någon stans, känner dig stel, okänslig eller något annat. 

Låt oss säga att det värker i din korsrygg. Låt då din nyfikenhet landa vid värken i ryggen. Du kan föreställa dig din nyfikenhet som en fjäril som försiktigt landar där och stannar en liten stund. 

Och så kanske någon annan del av kroppen gör sig påmind. Du känner ett tryck över bröstet och låter fjärilen flyga dit. Fortsätt så. 

Låt den där fjärilen vara riktigt nyfiken och landa och känna efter vad det är din kropp signalerar, var den sänder ut energi som du kan uppmärksamma. Något i dig kallar på uppmärksamhet. Det är något som skaver eller gör ont på något sätt och din uppgift nu är att helt enkelt låta din energi omfamna den här platsen och välkomna den. Med smärta och allt. 

Och när du flyger runt som den där nyfikna fjärilen, lägg märke till att det finns en väldig massa tomt utrymme i dig.
Du har en stor inre rymd. 
Ditt inre är så mycket mer än smärtan, vibrationen, energin, som påkallar din uppmärksamhet. Fortsätt att vara nyfiken och lägg märke till energin och känslorna som studsar runt där inne i din inre rymd. 
Ta nu och börja ladda din inre rymd med kärlek. Börja tänk på en person som du helt säkert älskar. Du ska tänka på honom eller henne för att få en medveten känsla av kärlek. Det spelar ingen roll om personen du tänker på lever eller är död, det viktiga är att du kan känna din egen kärlek till personen. 

Och när du känner att du uppfylls av kärlek som är riktad till den person du älskar, ta och byt fokus och rikta kärleken mot dig själv. Ge dig själv alltså precis så mycket kärlek som du nyss skickade till någon annan. 
Lägg märke till vad som händer i dig, i din inre rymd, när du uppfylls av kärleken till dig själv. 
Vad händer med din energi? 
Förändras din inre rymd? 

Fortsätt och känn kärleken till dig själv och expandera den så att den också innefattar de delar av dig själv som du brukar tycka är svåra eller omöjliga att älska. 

Känn kärlek till ditt sanna jag, till din ilska, till den sorg, till den esamhet, till de delarna av dig själv som du helst vill gömma undan också för dig själv. Låt din kärlek strömma till de här delarna nu. Tillåt dig nu att älska allt det som du tidigare upplevde som omöjligt att älska. 

Känn hur stort det är att våga älska de delarna av dig själv. Inse vilken gåva det är till dig och till dem som omger dig när du älskar och accepterar hela dig själv. Den här droppen av kärlek du ger till dig själv kommer att sprida sig om ringar på vattnet. 

Så genom att tillåta dig själv att älska alla känslor, förnimmelser, sensationer, allting som är bekant för dig, alla små klagomål du kan ha i dina relationer och som du är medveten om, tillåt dig at tälska också det och ta ett djupt andetag in i det som är ditt centrum och genom alla de här känslorna och sakerna du har upptäckt vara öppna för din andning och uppleva i vilket utrymme du befinner sig. 
Och tillåt dig att vara där en stund och möta de här delarna och känslorna på ett nytt mysigt sätt, på ett nytt vänligt sätt. 
Öppna dig själv för möjligheter samtidigt som du förflyttar dig framåt och inåt och tillåter mer intimitet och närhet i ditt liv.

Genom att andas, röra dig och älska allt detta så skapar du möjlighet att skapa mer närhet i ditt liv. Att älska något som det är ger utrymme för förändring, då kommer livet förändras i din riktning du önskar. V

ad som än dyker upp när du går genom livet, ge det en liten droppa av din kärlek och du kommer att märka att den kommer att bidra till att det sker stora mirakler i ditt liv. 

Det vore kul att göra vilka mirakler som sker i ditt liv!

Related

lördagsövning 5733755246206314910

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item