charlotterudenstam

Tevesänt gaybröllop blir världsnyhet

Conan O’Brien leder sedan ett år en egen pratshow i amerikansk teve. Och han ville fira jubileet med något som skulle få världe...

Conan O’Brien leder sedan ett år en egen pratshow i amerikansk teve.
Och han ville fira jubileet med något som skulle få världens blickar.
Han lyckades med råge.
När han i går förrättade vigseln mellan två män i sin direktsända show blev det en världsnyhet.


Häromdagen gick nyheten om att Conan O’Brien skulle viga
sin kostymdesigner Scott Cronick och hans pojkvän David Gorshein
i direktsänd teve som en löpeld genom amerikanska medier.
Det är rätt komiskt att kolla på klippet.Massor av tevestationer berättar om den stundande händelsen – och alla använder samma uttryck. De säger att ”Conan pushes the envelope” (Vilket ungefär betyder går i bräschen för något) genom att sända vigseln av ett samkönat par. Som journalist tänker jag att de måste ha skrivit ett väldigt bra pressmeddelande eftersom alla säger samma sak. Grattis till det, du som skrev texten! Nåväl. Jag är inte särdeles bekant med Conan O’Brien, men gillar att han gör just detta. Hans show sänds vanligen från Kalifornien, där samkönade äktenskap inte är tillåtna. Det är de däremot i New York. Så O’Brien beslutade sig för att sända från Beacon Theatre i New York för att göra det direktsända bröllopet möjligt. Vilka hans avsikter än är, så innebär det en spark i häcken till alla moralpredikanter och alla med moralpanik. Det är ett sätt att visa: ”Störst av allt är kärleken”.

Related

USA 5626030075833889054

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Hej och tack för att du lade upp videon! "Pushing the envelope" har för övrigt ju lite negativ klang, alltså att man driver något lite längre än vad är bekvämt eller passande. Men det är väl inte n helt oväntad reaktion från mainstream-pressen. Jag älskar Conan och hans provokativa sätt! Kram!

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item