charlotterudenstam

Lördagsövning: Dela det du brukar hålla tillbaka

"Inner space" av Emily Enjue Hayes Den här lördagsövningen har jag lånat från Arjuna Ardagh , som jag tror i sin tur h...


"Inner space" av Emily Enjue Hayes

Den här lördagsövningen har jag lånat från Arjuna Ardagh, som jag tror i sin tur har inspirerats av Gay och Kathlyn Hendricks.
Det är en övning som syftar till att öka intimiteten mellan dig och din partner eller dig och en nära vän.
Den kan kännas svår och utmanande... men jag kan nästan lova att den för er närmare varandra, på lite sikt.
Sitt tillsammans med din partner eller en nära vän.

Bestäm vem som ska vara partner A och vem som ska vara B.

Partner av börjar med att dela med sig av fem saker som du inte brukar berätta, sådant som du håller tillbaka. Det ska vara något som är betydelsefullt och relevant för er relation, som inte har blivit sagt tidigare.

Det kan vara ett dömande, det kan vara något som har hänt, det kan vara något so du har tänkt eller planerat. Se till att vara kortfattad. Bara en mening eller två om varje sak du berättar.

Efter varje sak partner A berättar ska partner B endast säga: Tack.

Låt blir att svara eller att reagera på något annat sätt. Bara tacka.

När partner A sagt de fem saker hon har hållit tillbaka så sluter ni båda era ögon i några minuter.

Sedan byter ni roller.
Syftet med den här övningen är att bidra till att ni kommer närmare varandra, genom att ta bort en del av de gränser som gör att vi känner oss separerade ifrån varandra.

Det handlar mindre om vad vi berättar och mer om att vi vågar bjuda på vårt inre. Och det du delar med din partner kan vara allt från sådant som känns stort och viktigt: ”Jag har haft sex med din syster”, ” Jag funderar på att flytta härifrån” till saker som kan kännas futtiga: ”Jag killar inte dina jeans”, ”Dina historier tråkar ut mig”.

Det handlar om att kort berätta och sedan gå vidare, det handlar om att släppa det som är i vägen och när det är sagt är det gjort.

När du lyssnar är det väldigt viktigt att du låter bli att reagera. Du ska bara lyssna, andas och släppa det som din partner berättar. Låt bli att ge igen genom att säga något när det är din tur i som är en reaktion på det din partner just sa.

När ni är klara ska ni inte prata om det som har sagts. Detta kanske verkar svårt, men du kommer snart att upptäcka vilket stort värde den här övningen har.

Genom att säga sanningen om någonting så öppnar vi dörren till en djupare närhet med den andre. Vi delar och skapar med rymd. Dela sådana här saker ofta, så att du inte hinner lagra en massa.

Njut av ni tillsammans delar ett större utrymme och att du samtidigt får större rymd i ditt inre.

Related

tacka 837540984114110417

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item