charlotterudenstam

Tid för semla!

Tillåter du dig att njuta fullt ut, tillåter du flärd i ditt liv, tillåter du att vara dig själv till 100%. Om inte, ta en semla...Tillåter du dig att njuta fullt ut, tillåter du flärd i ditt liv, tillåter du att vara dig själv till 100%.
Om inte, ta en semla i dag och låt den representera allt det.
Njut av varenda tugga av din semla, lukta på semlan, rör vid semlan, kleta lite med semlans grädde, slicka på semlan och njut medan du långsamt äter den.
Det ska jag göra.
Varje gång jag äter en semla blir jag anfallen av dåligt samvete. Semlor är söta, onyttiga... och alltså inget jag ska äta. På samma sätt är det med det mesta som är sött.
Jag är inte särskilt förtjust i sötsaker - men jag gillar semlor och lussebullar. Och trots att jag verkligen äter sparsamt av sådana saker... så kommer det dåliga samvetet som ett brev på posten när jag ätit en.
I går kväll, när jag mediterade i grupp hos Marie Ek Lipanovska, fick jag en väldigt oväntat gåva. Mot mig seglade en maffig semla, där den fluffiga grädden nästan svämmade över alla bräddar.
Jag blev minst sagt förvånad.
Sedan skulle vår gåva öka i värde på något sätt... och jag undrade hur i hela friden en semla skulle kunna göra det? Och då mångafaldigar sig plötsligt semlan. Den blir miljoner semlor och budskapet som kom med det att det fanns nog med semlor för att alla skulle kunna bli mättade.
Nu började jag tycka att mitt inre spelade spratt med mig. Jag såg inte meningen.
Lite senare skulle vi får ett budskap från gåvan vi hade fått. Vad skulle jag kunna få för budskap från en semla? Då ser jag hur semlan förvandlas till ett enhörningshorn i kristall som sände ut vågor av kristallljus och turkos ljus och det ord som kom var: Transformation.
Så efteråt satt jag där med en teckning av den mäktiga semlan och enhöringshornet.
Då frågade Marie mig vad jag förknippar semlans delar med... och då kom orden fundament, njutning, flärd och att var total.... Och när jag kopplade det till mitt dåliga samvete... så blev ju konsekvensen att det jag inte unnar mig eller vågar fullt ut är att njuta, flärd och att vara jag till 100 procent.
Tänk vilka insikter jag kunde få av en semla i en meditation. Det är ju helt magiskt.
Så vi kom överens om att i dag ska vi alla äta varsin semla och riktigt njuta av den... och vi ska tillåta oss flärd... vi ska inte bli skakade i våra fundament av det... och vi ska känna oss fria att vara oss själva fullt ut.
Vad kan semlan lära dig?

Related

transformation 6811467888890827151

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Semlor är gott! Och efter din underbara gåva igår re-commitade jag mig till full njutning i allt. Det tände en eld vars kraft jag aldrig tidigare upplevt och ut kome en helt ny berättelse till Heal My Voice bokprojektet. Din semla öppnade för mig att på nytt ta ställning till hur jag vill leva mitt liv. Det öppnade dörren till en het eld och en lejoninnas röst. Och jag skrev som en besatt ner denna lejoninnas ord mitt i natten till månens ljus. En röst som tidigare varit tystad av mig. Rösten som talar för Gudinnan. <3 Tack Syster Charlotte för den sårbarhet och det mod som förenar oss och öppnar upp oss båda i våra möten.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item