charlotterudenstam

Våren är här. Och kärleken. Våga glädjas åt det!

Var helst jag gluttar in på Facebook ser jag spår av kärlek. Små eller stora spår. Hjärtan. Och så våren som kommer i dag. Och när maken n...Var helst jag gluttar in på Facebook ser jag spår av kärlek.
Små eller stora spår.
Hjärtan.
Och så våren som kommer i dag.
Och när maken nyss vaknade nynnade han märkligt nog på Vi går över daggstänkta berg... och jag hör andra versen: “de gamla och kloka må le, fallera, vi äro ej förståndiga som de, fallera, för vem skulle sjunga om våren den unga om vi vore kloka so de fallera?”
Kärlek, glädje och vår it is!Jag ser ett förälskat par på Facebook som till och med skriver hjärtan kring sina tvättstugetider. Det är som att kärleken sipprar upp ur moder jord och fyller oss. Liksom allt det som växer där ute i min lilla trädgård. Krokusen slår nog ut i dag, tulpanknopparna sväller och kraften i forsythian går det inte att ta miste på. När jag rensade i helgen så såg jag allt det nya som kom. Jag röjde undan det gamla och de orden som kom till mej hela tiden var: “Ge plats för något nytt, ge plats för något nytt”.
Vi vaknar igen efter dvalan, jorden vaknar och kärleken blir allt mer påtaglig. Det är som att vara lite yngre på våren. Som att det är lättare att ta hoppsasteg, även i motvind. Som att våren bjuder in lekfullheten och glädjen.
Jag känner hur skrattet ofta bubblar i mej. I går, på en vägledd meditation, slutade vi i glädje. Leenden. Öppna hjärtan. Och en bön om att inte ta livet så allvarligt hela tiden. Utan just glädjas.
Så jag gläds med alla förälskade, med allt som gror, med allt som är på väg att födas. Jag gläds också åt livet inom mej, projekten som växer i min mage, de små projektbebisarna som krälar runt mina fötter och ber om lite mer kärlek innan de kan stå på egna ben.
Och ja... jag ska bistå med kärlek. Till mej själv, till mina projekt och till dej! För jag vet ju att jag helt glatt kan andas in kärlek och andas ut den.
Och när jag läser om den där kärleken bland människor på Facebook så kan jag andas in av den också. Det ligger i luften, nånting är på gång... var det inte Ledin som sjöng det någon gång?Så ta en stund i dag och gläds åt kärleken. Den stora kärleken. Den lilla kärlek. För om du vill kan allt vara kärlek.

Related

vår 3538751862363252180

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Ja det är våren, ja det är våren, som har kommit igen och med den kärleken!

    SvaraRadera
  2. Charlotte Rudenstam21 mars 2012 08:48

    ... ja det bubblar... bubblar... bubblar...

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item