charlotterudenstam

Sanningens minut

Jag är okej så här. Men ska sanningen fram så avstår jag gärna från dubbla hakor. But if a mirror ever makes you sad you should know th...

Jag är okej så här. Men ska sanningen fram så avstår jag gärna från dubbla hakor.


But if a mirror ever makes
you sad
you should know
that it does
not know
you

Kabir


Jag möter en kvinna för första gången på tolv år.
Hon tittar på mig och säger:
– Du har blivit en vuxen kvinna.
Och inom mig tänker jag, hon säger att jag ser gammal ut.


Det är intressant det där som tar. Det som sätter i gång gamla mönster. Det som får mig att tappa i närvaro. En sådan grej är när jag anar någons kritik. Fast i just det här fallet sa kvinnan förmodligen precis som det var. Att hon nu såg en vuxen kvinna framför sig. Det behövde inte finnas någon värdering alls i det. Men en del av mig, den där mindre stolta delen, väljer fortfarande att ana något slags kritik.
Jag börjar tänka så här i stället.
Nu är det sanningens minut. Jag är en vuxen kvinna nu. Det är inte meningen att jag ska se mycket yngre ut än jag är (vilket jag länge gjorde.) Jag ska ju bara vara jag, 100% Charlotte. (Vilket ju inte är så bara.)
En skillnad mellan mig för tolv år sedan och mig i dag handlar om mer än 15 kilo. Kanske 17. Då hade jag gått igenom en kris och förlorat i vikt. Jag var mitt smalaste. Som minst, jag tror 61 kg, på min 176 cm. Jag var så smal att folk sa till mig att jag måste börja äta.
Och nu väger jag mer än jag gjort under någon graviditet. Vågen stod i går morse på 77,5 kilo.
Det handlar inte bara om trivselvikt. Det handlar också om att jag, sedan jag slutade röka för två och ett halvt år sedan, lagt på mig lite efter hand. Och ska sanningen fram så tycker jag att det är besvärande när kläder som jag älskat inte längre passar.
Så därför så gör jag ett ryck. Igen. Förra året gjorde jag rycket: Sluta med socker och röra mig en timme om dagen. Jag höll på med det i flera månader. Nu var det ju så att jag åt rätt lite socker redan innan, så skillnaden var i praktiken att jag rörde mig mer. På vägen märktes ingen större skillnad - men jag slutade att öka i vikt.
Så jag har vägt i det här häradet rätt länge nu, pendlat upp eller ner något kilo bara.
När jag ställer mig på Wii-fit-vågen så klarar jag precis normalvikt. Typ är precis och snuddar vid övervikt. BMI 24,69 eller något.
Och när jag ser sanningen i vitögat... när det nu är sanningens minut... så vill jag ha en kropp jag trivs bättre med.
Jag mediterar dagligen sedan 2,5 år. De senaste månaderna har jag lagt till viss yoga på morgonen. Jag ser till att röra mig så där en halvtimme om dagen förutom det.
Och i går startade maken och jag en GI-omgång. Jag skulle vilja gå ner till 70 kilo till sommaren. Jag ska äta mer medvetet och jag ska röra mig mer. Med GI går ju det söta och det vita bort och det känns bra.
Jag är okej som jag är nu också. Jag är 100% Charlotte. Men det vore ändå kul att komma i den där klänningen... och att få upp flåset.
Vad gör du för att din kropp ska må riktigt bra?

Related

ålder 7208116526359580439

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Min kropp er ikke særlig stor. Ikke spiser den noe særlig søtt heller, ikke sukker og veldig lite mel/ brød. Men likevel.. de femti årene den har vært med i livet begynner å synes. Litt 'kosemage' for eksempel. Jeg er ikke flink til å trene. Og ikke er jeg mester i selvdisiplin heller, jeg er faktisk alltid mye flinkere i morgen! 
  Men altså; 
  det skjer forandringer. Og i denne uken begynte jeg å rense kroppen. Varsomt i starten, mest mulig flytende. Rensende teer, supper. Minst mulig svart te, har klart å redusere til en tredjedel av daglig normalinntak. Drikke maaasssse. Ja, du vet. 
  Og; 
  jeg begynte på yoga for første gang i mitt liv, har vært på tre pass nå, det kjennes godt, og jeg kjenner at det rører seg i systemet. Om jeg blir så 'fit' av det aner jeg ikke, men det gjør godt. 
  Og bare det blir litt varmere i været blir det mer hagearbeid, og snart også bading! Svømme, det er godt, det.
  Men,det er rynkene jeg er minst venn med, faktisk. Det var det der speilet...  jaja..Dem kan jeg ikke trene bort. men jeg har vært i tilstander av "no worries", i enhet, du vet, og da var faktisk rynkene mye mindre, snillere ... så målet må bli evig tilstand av væren! eller hva? ;-) 

  SvaraRadera
 2. charlotterudenstam11 april 2012 15:23

  Jag testar att skriva ne kommentar

  SvaraRadera
 3. Min kropp er ikke særlig stor. Ikke spiser den noe særlig søtt heller, ikke sukker og veldig lite mel/ brød. Men likevel.. de femti årene den har vært med i livet begynner å synes. Litt 'kosemage' for eksempel. Jeg er ikke flink til å trene. Og ikke er jeg mester i selvdisiplin heller, jeg er faktisk alltid mye flinkere i morgen!  Men altså;  det skjer forandringer. Og i denne uken begynte jeg å rense kroppen. Varsomt i starten, mest mulig flytende. Rensende teer, supper. Minst mulig svart te, har klart å redusere til en tredjedel av daglig normalinntak. Drikke maaasssse. Ja, du vet.  Og;  jeg begynte på yoga for første gang i mitt liv, har vært på tre pass nå, det kjennes godt, og jeg kjenner at det rører seg i systemet. Om jeg blir så 'fit' av det aner jeg ikke, men det gjør godt.  Og bare det blir litt varmere i været blir det mer hagearbeid, og snart også bading! Svømme, det er godt, det. Men,det er rynkene jeg er minst venn med, faktisk. Det var det der speilet...  jaja..Dem kan på Sanningens minut
  Mette

  SvaraRadera
 4. Lilian Backman11 april 2012 16:45

  en skitskön sak, som jag har börjat göra är: hetblöta en frottéhandduk och torka, fast blöta fejset. Det är så skönt. Så stoppar jag på lite rossalva utan döda djur i. Det får mig att må bra.

  SvaraRadera
 5. charlotterudenstam11 april 2012 17:15

  Jo, mette, det ligger mycket i det! Och nu syns kommentarerna också!

  SvaraRadera
 6. charlotterudenstam11 april 2012 17:15

  Bra idé. Lilian.

  SvaraRadera
 7. jag kör på med min lchf. min version eftersom jag äter bröd då och då. man kan väl säga att det är en mix av lchf och GI... och jag mår förträffligt, äter mig mätt, har inget hungersug, går ner sakta i vikt. har kommit av mig med träningen dvs dagliga promenader, men ändå viktnedgång. ska dock sätta igång igen, motion är hälsa. :-)

  lycka till med din "resa"! GI är ju en livsstil mer än en diet, vettigt så. det kommer säkert att gå bra!

  SvaraRadera
 8. charlotterudenstam13 april 2012 07:48

  -4 centimeter på midjan på fyra dagar. Känns som en bra start!

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item