charlotterudenstam

Nära relationerna och ta ansvar.

Handen på hjärtat - hur ofta väljer du ett alternativ som är sjyst för miljön? Handen på mitt hjärta - inte tillräckligt ofta. Men jag job...Handen på hjärtat - hur ofta väljer du ett alternativ som är sjyst för miljön?
Handen på mitt hjärta - inte tillräckligt ofta. Men jag jobbar på det.
Och det jag främst vill bidra med är att skapa en god inre miljö.
Jag vill vara Homo Amorus (den kärleksfulla människan).


Ibland blir jag så ledsen.
Det är när människor till exempel säger: “Det spelar ingen roll vad jag gör, vi är så många människor på jorden, och alla vill ha en egen teve. Det är kört.”

Jag menar tvärtom. Dels att det spelar roll vad jag - och du - och var och en av oss - gör, tänker, säger och känner. Varje handling, varje tanke, varje ord, varje känsla kan bidra till en förändring. Vissa tankar och handlingar transformerar. Vissa insikter skapar ett helt nytt beteendemönster. Vissa känslor kan få berg att rämna.

I min värld behöver vi jobba med detta på flera plan. Johanna Wickström talar så bra om inre fred, social fred och politisk fred. (Det här hon som ordnar festivalen Islands of peace). Och jag menar att detta behöver vi göra var och en inom oss själva. Också. Vi kan inte lämna över ansvaret till andra. Vi kan inte göra oss själva små för att slippa göra något själva. Ursäkternas tid är förbi (Tack för de insikterna, Wayne Dyer).

Jag har i hela mitt liv känt att jag spelar roll, att mina handlingar spelar roll. Ibland har jag tonat ner mig själv, för att passa in. Och jag växte upp i ett samhället som på sätt och vis var sinnebilden för ansvarslöshet. Där lämnade människor över ansvaret till Patron och till Jantelagen. En på sätt och viss bekväm hållning. Och förmodligen var det så att många av dem inte såg alternativen. De var inte medvetna om att de själva kunde bidra till förändringar. Att de själva kan vara förändringen.

Jag satt i morse och lyssnade på Marie Ek Lipanovskas “Sommarmorgon med ett kolapapper” (Det är fritt, du kan också vara med). Och i dag kom det att handla mycket om att våga ta ansvar för sina handlingar - även när vi tycker att någon är orättvis eller missförstår. Det går att välja att vara snäll, som Dalai Lama brukar säga.

Så jag tänker att jag kan jobba i flera steg och att de går att göra parallellt.
Jag jobbar för att Nära relationer - och jag gör det både privat och professionellt. I det profesionella startar Alexander och jag en kurs på det temat i sommar, med förstasändning måndag 25 juni kl 20. (Och det går att lyssna i efterhand).
Jag jobbar för Homo Amorus - och jag gör också det både privat och professionellt. Jag gör det till exempel i Soul sisters och i sommar gör jag det som medarrangör och workshopledare på Sexsibilityfestivalen, jag gör det som gudinnecirkelledare, som föreläsare, som bloggare... tja... i väldigt mycket gör jag det.
Jag jobbar för att själv bidra så lite som möjligt till ökat slöseri, genom att cykla när jag kan, promenera när jag kan, sopsortera, välja ekologiskt när jag kan (men där är jag inte helt konsekvent), köpa begagnade kläder när jag kan, konsumera minimalistiskt, odla lite i den lilla täppan... och genom att tala om kärlek, fred och hållbarhet och försöka leva det också.

Jag gör det också på ett inre plan, genom att meditera, yoga och älska i närvaro. Närvaro är ett allt viktigare ord för mig. Att andas, känna kroppen och vara här och nu.

Så nu ska jag gå in helhjärtat för att äta frukost, med ekologisk yoghurt som bas.Related

relationer 1135201325235924388

Skicka en kommentar Default Comments

 1. <3<3<3 Marie

  Be the change:
  http://sjalaglad.blogspot.se/2012/06/httpericwhitacre.html

  Sommarmorgon med ett kolapapper:
  https://www.facebook.com/events/105869499555755/

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item