charlotterudenstam

Mörkermän: Ingen blir gravid av våldtäkt, därför är det fel med aborter i alla lägen.

Jag blir faktiskt så jävla förbannad på mörkermän som Todd Akin. Hur kan denna man, som dessutom kandiderar till senasten för republikaner...
Jag blir faktiskt så jävla förbannad på mörkermän som Todd Akin.
Hur kan denna man, som dessutom kandiderar till senasten för republikanerna bara hävda följande: “Om det är en legitim våldtäkt har den kvinnliga kroppen metoder för att stänga ner det hela” - alltså, ingen blir gravid av att bli våldtagen och därför är det rimliigt att ha ett totalt abortförbud.
Okunnig jävla idiot - som turligt nog får mång att, liksom mig, koka av vrede - men som oturligt nog får andra att tänka att gubben har rätt.

Och i slutet av inlägget kommer jag tillbaka till det där med legitim. Det blir bara värre.

Jag har så svårt att förstå abortmotståndarnas case. Vad är det som gör att de så hårdnackat hävdar sin linje - och att de, faktiskt, är beredd att begå brott för att hindra kvinnor från att göra abort? (Till och med mord!)
Jag fattar det inte.

Min ståndpunkt är att jag har rätt till min kropp. Att det är jag själv som ska bestämma om jag ska föda ett barn eller inte. Samma rätt har andra kvinnor. Själv har jag tre helt underbara barn - och som tonåring gjorde jag abort. Det var för tidigt för mig. Jag var inte mogen. Jag ville inte leva mitt liv med den blivande pappan. Jag hade inte gått ut gymnasiet. Jag valde mitt liv, framför en graviditet som kom till av misstag.

Och så kommer dessa mörkermän, dessa högerspöken (ibland i en kvinnas skepnad) och talar mot min och alla andra kvinnors rätt att välja om vi ska bli mammor eller inte. De bortser från att våldtäkt systematiskt används som ett vapen i krig. De bortser från att barnen som föds till följd av att mamman blivit våldtagen av en fiende blir “persona non grata” - där det ibland är så att både mamman och barnet blir uteslutna ur gemenskapen. De bortser från de trauman våldtäkt och incest kan ge. Hur påverkar till exempel mammans relation till barnet av vetskapen av hur barnet avlades? Detta kan skapa så djupa sår.
Om man nu, som Todd Akin, är helt emot aborter, så krävs ju att han också säger nej i de extrema fallen. Det är då som det är så uppenbart att hans ståndpunkt är helt absurd. Men jag vill också tänka på alla tjejer som exempelvis jag själv, som bara stod där en dag med ett positivt graviditetsbesked och valde mitt liv. Jag önskar att barn föds välkomna till världen och då behöver möjligheten att avbryta en graviditet att finnas. Lagstadgat. Självklart.

Det var i en intervju från St Louis tv-station som Todd Akin intervjuades och fick förklara vad han tycker om abort. Han gjorde då klart att han i princip alltid är emot abort, även när det handlar om våldtäktsfall.
Så här sa Akin i en teveintervju (klippet bifogas):

– Om det är en legitim våldtäkt har den kvinnliga kroppen metoder för att stänga ner det hela. Låt oss säga att det inte fungerade, då tycker jag att det borde finnas någon typ av straff. Men straffet borde rikta sig till våldtäktsmannen, barnet bör inte attackeras, sa Akin i tv-intervjun.
I USA blev många så klart rosenrasande över hans uttalanden. Och när han skulle förklara att det blev lite fel, så säger han så här enligt Expressen:
– Jag uttalade mig fel i den här intervjun, och det återspeglar inte den djupa empatin jag har för tusentals kvinnor som våldtas och misshandlas varje år. Jag inser att abort, och i synnerhet när det när det gäller våldtäkt, är en mycket känslomässigt laddad fråga. Men jag tror djupt på att skydda alla liv. Och jag tror inte att rätt metod är att skada ett oskyldigt offer, säger Akin, enligt New York Times.
Empati. Bah! Skydda alla liv? Undrar hur han ser på dödsstraff?
Män som Todd Akin är farliga. 

Mörkermän är farliga. Låt oss sprida kärlek och ljus istället. Tänk om en liten ljusgnista kunde nå till Todd Akins hjärta. Suck.

PS: Det är något spookie med det där med "legitime rape" - det förekommer tydligen en diskussion om hur man ska se på våldtäkter... lett av republikaner ... och där Akin själv har uttalat sig... och det handlar till en del om att tjejer som klär sig utmanande får skylla sig själv om de blir våldtagna. Det blir bara värre!

Och forskning visar att 5% av våldtäktsoffer faktiskt blir gravida.Jag hittar en ny artikel av Eve Ensler i Huffington Post, ett öppet brev till Todd Akin, där hon vädjar till hans medkänsla. Läs gärna hela artikeln. Här är ett utdrag:


"Here's what I want you to do. I want you to close your eyes and imagine that you are on your bed or up against a wall or locked in a small suffocating space. Imagine being tied up there and imagine some aggressive, indifferent, insane stranger friend or relative ripping off your clothes and entering your body -- the most personal, sacred, private part of your body -- and violently, hatefully forcing themself into you so that you are ripped apart. Then imagine that stranger's sperm shooting into you and filling you and you can't get it out. It is growing something in you. Imagine you have no idea what that life will even consist of, spiritually made in hate, not knowing the mental or health background of the rapist.
Then imagine a person comes along, a person who has never had that experience of rape, and that person tells you, you have no choice but to keep that product of rape growing in you against your will and when it is born it has the face of your rapist, the face of the person who has essentially destroyed your being and you will have to look at the face every day of your life and you will be judged harshly if you cannot love that face."

Nu börjar Akin bli en belastning för republikanerna. Så då har han gjort någon nytta i alla fall, mörkermannen.

Related

världen 7475373867951445196

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Vad dessa "pro-life" inte begriper är att det inte handlar om abort eller inte abort utan om legal abort under säkra former i stället för illegal abort som dödar tusentals kvinnor varje år. Min enkla tro är att få kvinnor väljer abort lättvindigt - de flesta väljer det om de inte kan se någon annan utväg.

    SvaraRadera
  2. Tack Claes! Ingen kvinna väljer abort lättvindigt. Det är ett beslut som vi alla sedan tvingas leva med. Vi väljer livet, det som redan existerar, före det som ännu inte finns fullgånget. <3

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item