charlotterudenstam

Vill du nosa på sexsbility? Du har många chanser den närmaste tiden.

Ordet SEX kan ge starka reaktioner. Wow, underbart. Hu, så hemskt. Usch, sånt pratar man inte om. Mm, låt mig höra mera. Eller tystnaden. ...Ordet SEX kan ge starka reaktioner.
Wow, underbart.
Hu, så hemskt.
Usch, sånt pratar man inte om.
Mm, låt mig höra mera.
Eller tystnaden. Den nedvända blicken.

Det finns så många föreställningar om sex och sexualitet och om vilka människor det är som pratar om det öppet, eller har kurser eller workshoppar där ordet sex ingår.
För somliga blir det mer avväpnande med ord som “parkurs” eller “tantra”, för andra, tja, så känns också det farligt.

Jag kan också känna mig lite rädd ibland.
Jag kan bli fånge av mina föreställningar.
Jag skulle kunna se ordet “sexsibilitykväll” eller workshop om “Ingen skam i kroppen” och få bilder av något jag verkligen inte törs framför mig. Alltså att se något som är mycket mer och mycket farligare än det vi faktiskt erbjuder.
Och vad skulle hända om någon jag känner också var där? Vad skulle de tänka om mig?


De allra flesta rädslorna sitter i huvudet. Och föreställningar och värderingar sitter definitivt där.
“Alltså, jag skulle vilja komma, men jag törs inte...” är något som vi ofta möter.
Att det finns en längtan att utforska något djupare inom sig själv, men så kommer något i vägen.

Min erfarenhet är att rädslan inför något verkligen är ett hinder. Rädslan kan göra att du inte väljer att pröva. Och när du väl kommer in i rummet, när deltagare väl kommer in i rummet, är det som att det går att känna utandningen:
Detta var ju inte så farligt.
Detta var ju rent av härligt.
Detta var jättehärligt.
Varför har jag varit så rädd för att träda in i det här rummet tidigare?
Jag måste rekommendera fler att komma.

Och om någon känner igen mig?
Så bra, känner jag i dag.
Så roligt att det finns andra som också vill känna livet i sig ännu mer. Wow, vi kan mötas på stan och veta att vi … är modiga.


Jag rekommenderar dig varmt att pröva att delta i en sexsibilitykväll. Att vara tillräckligt nyfiken för att se vad som döljer sig bakom det ordet (sexsibility är en ordlek, en kombination av sexualitet och sensibilitet) och tillräckligt nyfiken för att dela en upplevelse med andra som också är modiga nog att komma. Som jag ser det är det inte det minsta farligt.

Och just sexsibilitykvällarna kan du se som en dörröppnare, till en ny och kanske friare värld. Du får vistas några timmar i en atmosfär som du kanske inte är van vid - och som kanske känns bra.
När mina barn var små sa jag till dem att de fick ta en smakportion, en smakis, av nya maträtter. Ofta var det rätt tveksamma (och någon av dem högljutt anti) och så hände ofta det magiska: Det var ju gott, kan jag få mer?

Så sexsibilitykvällarna är en smakis, utan tillsatt chilli. (När du sedan fördjupar dig kan du själv avgöra hur mycket chilli du vill krydda med.)

Vi dansar tillsammans, vi delar erfarenheter från hjärtat, och vi går en rad fysiska övningar för att träna vår förmåga att vara nära.
Ibland har vi kramskola.
Hur kramas du med närvaro?
En sexsibilitykväll, eller ett sexsibilitymingel, brukar innehålla en central del som är en workshop på ett tema, och så tid att fika och umgås tillsammans.

I Stockholm kommer det att ske sexsibilitykvällar ungefär varannan vecka under hösten. Och allt som du gör är helt frivilligt. Om något skulle kännas för “avancerat” för dig, är det bara avstå från att vara med om just det.

Alexander och jag brukar ha workshoppar på teman som gränssättning. Känn ditt ja och känn ditt nej. Det handlar om att känna gränserna i kroppen och alla kläderna är på. Eller på teman som skam. Hur känns det för dig att skämmas? Och båda de temana handlar om att våga mer, känna mer, bli mer levnadsglad och därmed kunna gå in i sexuella möten på ett skönare sätt.

När det sedan kommer till sexsibilitycoachutbildningen så är det stort fokus på närhet och närvaro. Du som väljer att gå den får möta din egen och andras sexualitet. Du kommer att få ett mer avslappnat förhållande till din kropp. Du kommer att få röra vid dig själv och andra. Massera och bli masserad. Stå naken - om du vill. Pröva på övningar med koppling till tantra, tao och andliga aspekter av sexualitet. Men också titta närmare på och expandera dina sexuella gränser. Det är en utbildning präglad av nära-vara. Av att expandera och blir vän med sig själv och sin sexualitet - och därmed också ha möjligheter att finnas till hands för andra, som är mer rädda än du själv.

Den 10 oktober startar nästa sexsibilitycoachutbildning - för dig som vågar lite mer. Den pågår under tre terminer och vi rekommenderar den varmt. Denna gång äger den rum utanför Varberg, för att öppna för deltagare också från Norge, Danmark och andra grannländer. Alexander och jag håller i utbildningen och är med på hela den 12 moduler långa resan.

Men innan dess erbjuder vi alltså en rad smakportioner.
Du kan möta oss i Göteborg den 31 augusti.
I Malmö den 7 september.
I Köpenhamn den 11 september.

I Stockholm den 21 september.
I Stockholm är det regelbundet sexsibilitykvällar  - som vi också varmt rekommenderar.


Dessutom, för dig som vill pröva något som är lite mitt emellan en sexsibilitykväll och utbildningen finns chansen att möta Alexander och mig på helgkursen "Vägen till 100%" som äger rum i Stockholm 22-23 september.
Om du har frågor, tankar, så hör gärna av dig till Alexander eller mig.
Vi svarar gärna.

Du kan mejla till info@lustochliv.se
Ringa Alexander på 070 616 72 42
eller mig på 070 322 42 42

Här är några röster från personer som gått vår workshop Ingen skam i kroppen:

Tack för en väldigt bra gjord workshop, med intressanta insikter och intressanta givande övningar. Med närhet som frigör gammalt skräp som skuld och skam. Stor kram till er båda Lasse

En överraskande häftig och spännande kurs som bjöd på det många behöver i livet för att vakna upp och inse att man lever på riktigt. Jag älskar, jag njuter, jag andas. Sköna kramar KS

Related

världen 418573507358829152

Skicka en kommentar Default Comments

  1. charlotterudenstam21 augusti 2012 09:11

    Testar kommentarsfunktionen.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item