charlotterudenstam

Sexsibilitylärare körde en tantrakväll.

Sarita sitter på en kudde i det alldeles nya kursrummet i Gessie. Utanför betar hästarna och sommarvinden råmar genom fönstren. Medan tan...
Sarita sitter på en kudde i det alldeles nya kursrummet i Gessie.
Utanför betar hästarna och sommarvinden råmar genom fönstren.
Medan tantraläraren Sarita med varsam röst för oss tillbaka 5000 år i tiden.
Till tiden då tantra - ett helt levnadssätt skapades.

För några år sedan tillbringade Alexander och jag en vecka i Saritas sällskap. Det var en helt underbar tantravecka för par. Och det handlade om att fördjupa förbundet mellan oss, på olika sätt.
Ja, det handlade om sex. Också. Men tantra är så mycket mer än sex. Men här i Sverige tror jag att många tror att tantra ungefär är lite långsammare och mer sinnligt sex.
Det är en ytterst liten del av Tantra.
Sarita har levt i tantrans värld i nästan 40 år. Hon har verkligen levt i en ocean av tantra. Och sedan 1990 är son själv tantralärare. Om jag tolkar henne rätt handlar tantra om att allt i livet är gudomligt och att vi har möjlighet att uppleva då och för att göra det krävs att vi har kontakt med våra rötter och kontakt med det himmelska. Uttryckt på ett annat sätt: “Du behöver ha fötterna i leran för att lotusen ska blomma.” Alltså det räcker inte bara med att knulla för att uppleva riktigt bra sex, du behöver också ha kontakt med din gudomliga aspekt, men om du bara är i det gudomliga så blir det inget sex alls. Vi är helheter och allt hörihop. Typ.

Saritas stora mästare är mystikern Osho. Hon tillbringade många år i hans närhet i Indien. Osho har sammanställt boken “The book of secrets”. I den finns de 112 sutror som den hinduiska guden Krishna sägs ha sagt om livet. Kring var och en av sutrorna har Osho skapat meditationer, för att vi ska kunna uppleva olika aspekter av livet och göra det medvetet.
Alla dessa meditationer är tantriska och sex av dem handlar om sex. Inte mer.
– Om jag skulle få ta med mig en enda bok till en öde ö, skulle det var “The book of secrets” - meditationerna kan räcka ett helt liv, säger Sarita.
Vi som är på tantrakväll tillsammans får dra varsitt kort, där varje kort representerar en Sutra.
Det blir en som handlar om andning, en som handlar om att komma i kontakt med det gudomliga genom att dansa sig i trans och sedan utmattat känna det som kommer upp i det tillståndet, en om att hålla sig medveten och alert, hur trött man än är, en om att geno att gunga sig in i sitt centrum, en om att hålla sig neutral oavsett vad någon tycker om en, en om att se det gudomliga i varandra, en om att våga gå ner i mörkret och se vara i universums livmoder och en om att komma i kontakt med lekfullhet, fantasi och intuition.
Ett litet axplock av den ungefärliga betydelsen av sutrorna.
Spännande, spännande.
Sedan valde Sarita ut några av de sutror vi dragit och vi fick tillsammans göra tre tantriska meditationer.
Den finaste, för mig, var en beröringsövning, som handlade om att två och två se guden eller gudinnan av varandra. Vi satt mitt emot varandra och jag tittade in i Alexanders ögon, till dess jag uppfattade guden i honom. När jag sagt att jag sett guden i honom fick han ligga i mitt knä och jag smekte hans ansikte enligt vissa regler. Det var så fint att smeka guden i honom. Det kändes så vackert.
För som Saria säger: I tantra är en man alla män och en kvinna är alla kvinnor... Wow, liksom. Jag fick smeka guden i alla män.
Sedan bytte vi roller och Alexander fick möta min gudinna.
Så fint. Så lugnt. Och så stort.

Jag är tacksam för kvällen med Saria och för att hon kommer att vara en av lärarna på sexsibilitycoachträningen. Och nu ska jag strax i väg och träffa fler lärare (Pia Struck, Martin och Dina) - för i kväll är det sexsibilitykväll i Köpenhamn.

Ska bli kul.

Related

sexualitet 1699440322535393261

Skicka en kommentar Default Comments

  1. På http://friakademi.se/downloads.asp kan man ladda ner “The book of secrets”.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item