charlotterudenstam

Unna din en helig timme

Jag unnar mig egen tid på morgonen. Vad behöver du göra för att förverkliga dina drömmar? Jag tror att ett viktigt sätt är att inte b...

Jag unnar mig egen tid på morgonen.Vad behöver du göra för att förverkliga dina drömmar?
Jag tror att ett viktigt sätt är att inte bara vilja, utan ha villigheten att förverkliga dem.
Och det kräver handling.
Nu har fått ett nytt verktyg - den heliga timmen.

Sedan tre år har jag ägnat mig själv ungefär en halvtimme varje morgon. Jag har mediterat, gjort lite yoga, joggat. Lite olika, men nästan varje morgon. Och det mår jag så bra med. Det har inneburit att jag stigit upp en havltimme tidigare varje morgon - och efter meditationen har dagen varit igång.


Tidigare såg jag rutiner mer som en plåga. Nu ser jag dem mer som en hjälp, mer som en vana, mer som ett sätt att visa mig själv respekt och kärlek. Även om det känns lite jobbigt vissa morgnar och jag har fått tvinga mig upp ur sängen, så känns det alltid bra när jag väl sitter i mitt meditationsrum eller har dragit på mig gympaskorna. Och någon morgon då och då har jag unnat mig en sovmorgon.


Men nu har jag hittat ett nytt begrepp. Den heliga timmen. Och själva begreppet har jag lånat av Robin Sharma, ledarskapscoachen som bland annat skrivit om Munken som sålde sin Ferrari.
Den heliga timmen handlar om att börja dagen med en timme som är din alldeles egen. En timme då du mediterar, rör på dig, läser något som inspirerar dig, skriver dagbok, tänker på framtiden. Alltså en tid för både kropp och själ. En timme då du investerar i dina drömmar. Då du, genom att avsätta den här alldeles egna tiden, visar din villighet.


Jag har precis börjat att expandera min halvtimme till en timme. Jag ägnar just nu kroppen och själen (meditation) mer än halva tiden. Men där finns också tid att läsa något spännande... eller att fundera en stund.


Det är bra att ta den där timmen allra först på dagen. Dels för att huvudet kan vara som klarast då. Dels för att du kanske är den enda som är vaken och du inte riskerar att bli störd, och dels för att det är ett bra sätt att se till att det verkligen blir en rutin, en vana.
För tanken är att du ska hålla den här timmen helig. Det är din timme. Robin Sharma har sin timme mellan 05-06. Där är jag inte (än). Jag startar min 06.15, men funderr på att flytta den lite, så att den börjar sex. Vi får se.


Och det ska bli så intressant att se vad som händer i mitt liv när jag medvetet ger mig själv en helig timme om dagen! Tack Robin Sharma för den inspirationen.

Related

villighet 5472717275414799134

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Maria Helander28 augusti 2012 07:58

    Och tack Charlotte för att du för Robins stafettpinne vidare och inspirerar. Det var ett härligt inlägg om den heliga timmen. Det ska jag ta till mig.

    SvaraRadera
  2. charlotterudenstam29 augusti 2012 14:26

    Jag går ett träningsprogram med Robin Sharma just nu... inte för att han vet det... men... jag tar in det som jag behöver. Det känns bra.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item