charlotterudenstam

Vilken massa kvinnor: Velvet and pearls, mod och passion.

Maxad dag i går, med en väldigt massa kvinnor och en och annan manlig äventyrare. Jag spände min båge, nästan till bristningsgränsen och ...Maxad dag i går, med en väldigt massa kvinnor och en och annan manlig äventyrare.
Jag spände min båge, nästan till bristningsgränsen och tänk, jag släppte i väg pilen och den nådde dit jag önskade.
Jag blev först ladyn i rött, och sedan Lady Charlotte.
Kul.


Mod passion jonglör är ett så mysigt koncept. Det drivs av entreprenörerna Angeli Sjöström och Margaretha Elleby som har en massa järn i elden och är fantastiska konceptutvecklare - och dessutom bra på att söka och få statliga medel för en del av dem.
I flera år har de samlat kvinnor som vill bli bättre entreprenörer - och som vill nätverka sinsemellan och så ut i den stora världen. Och där inriktningen är bredare än affärsnytta. Vi ska få ha lite kul också.
Att de ofta vänder sig till kvinnor har en pragmatisk förklaring - som det är nu är kvinnor gynnade när det handlar om statliga medel för utveckling. Det finns pengar vikta för oss, och personer som Margaretha och Angeli har fattat galoppen.
Jag omges av fler sådan driftiga projektskapande kvinnor. Jag ingår själv i Maria Kullbergs projekt för att bli en mer synlig företagare och jag vet att Helena Omfors driver ett projekt, där jag tror att coachning är i fokus.
Jag har varit med i mod och passion för några år sedan. Och jag har stått och talat inför några hundra personer på Rådhuset.
Nu var det en mer intim föreställning, vi möttes tillsammans i Spegelsalen på Mayfair hotell, så där ett knappt 50-tal entreprenörer i alla åldrar och kön. Och så klart fick vi hypermingla (med tydliga uppgifter), vi fick äta, småprata och så var vi ett gäng entreprenörer som också stod på scenen. Som Christina Nilsson med sin energikick. Som Rinella Grahn med sin kalligrafi och sin kärlek till det japanska, som Matilda Danne Sjödell som drivs av en vilja att låta alla barn, världen över, verkligen få utbilda sig. 


Och jag hade bestämt mig för att outa ladyn, ladypowern, det nya feminina ledarskapet där omfamningen finns med, där det går att peka med hela handen, men där vi inte låter Jante och känslor övermanna oss och trycka ner oss.
Och jag kände mig som en energiexplosion. Jag roade mig med att göra ett litet förvandlingsnummer. Hade en röd klänning under en svart klänning och i ett lämpligt ögonblick blev jag Lady in Red. Det blev tydligen en bra effekt.


Och jag älskar verkligen det där... att uppmuntra människor att bli 100%. Att både lyssna på sitt hjärta och rakryggat föra ut budskapet. Att känna värdet och värdigheten - och att världen behöver oss, precis som vi är.
Vägg i vägg med Mayfair ligger A4. Där ordnade Briza Maxima, tillsammans med RFSL ett inslag i den pågående Regnbågsfestivalen. En fest för kvinnor på temat Velvet and pearls. Alla som ville kunde klä sig som kvinnor från 1920-1940-talets New Orleans eller Harlem. Och vädligt många gjorde det också. Jag såg en väldig massa pärlor och fjädrar och sammet. Det var en riktigt happening, med massor av uppträdanden och upptåg. Jag var bara med de första två timmarna... och jag gissar att det bara blev bättre med tiden. Så underbart att möta kvinnor av alla kön.
Själv fick jag möjligheten att hålla ett kort brandtal för kvinnan. Vilket jag gjorde i 1940-talsklänning. Detta, var faktiskt kvällens stora utmaning. Att tala tre minuter på en tjejfest i New Orleans. Och det gick bra. Energin var där. Och jag kände mig trött och glad när jag cyklade hem i den ljumma Malmökvällen.

Related

världen 4501212035352377499

Skicka en kommentar Default Comments

  1. I just say
    http://www.youtube.com/watch?v=Rkrdmf7GzKg
    <3<3<3

    SvaraRadera
  2. Hade velat vara där! Synd att det krockade med ett uppdrag. Förstår att ni hade en härlig eftermiddag och kväll!

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item