charlotterudenstam

Amerikanska kvinnor ger igen: You don't own me! Å jag älskar kvinnokraften.

14 februari 2013  ska en miljard dansa mot kvinnoförtryck och våld. En rörelse startad av fantastiska Eve Ensler . Videon lite längre...

14 februari 2013  ska en miljard dansa mot kvinnoförtryck och våld.
En rörelse startad av fantastiska Eve Ensler.Videon lite längre ner på sidan är en vädjan till amerikanska kvinnor att gå och rösta på Obama och en reaktion på republikaners kvinnoförnedrande tankar som kommit till ytan nu under hösten.
Mig äger ingen, som Åsa Lindeborg kanske skulle säga.

Det känns så skönt att se den här videon, som både lekfullt och allvarligt talar om kvinnor rättigheter och som inte accepterar att någon kan äga dem. 

Republikaner har sagt den ena grodan efter den andra om våldtäkter, gravidititeter och aborter. Nu senast:

– Jag tror att även när att livet börjar vid en sådan hemsk situation som vid en våldtäkt så är det något Gud avsåg skulle hända, sa den republikanske senatkandidaten Richard Mourdock i en debatt i tisdags, enligt Sveriges Radio.
Och även om Mitt Romney tog avstånd till just det uttalandet, så är det besvärande många mörkermän i hans parti som säger liknande saker.
Leslie Gore är sångerskan som inleder och avslutar videon. Hon säger:

– År 1964 spelade jag in ”You Don’t Own Me”. Det är svårt för mig att tro att vi fortfarande kämpar för samma saker som då. Ja kvinnor, vi måste samlas, gå ut och rösta och skydda våra kroppar. De är våra. Snälla rösta.

Det har gått 48 år sedan dess och fortfarande behöver det sägas. Det känns rent ut sagt förjävligt.Related

våld 8386079167276839735

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item