charlotterudenstam

Låt din sexuella energi cirkulera. Adventskalendern lucka 2

Barbara Carrellas är en helt fantastisk människa. Hon är verkligen 100% Barbara. Hon jobbar med sexualiteten och för Barbara börjar det...


Barbara Carrellas är en helt fantastisk människa.
Hon är verkligen 100% Barbara.
Hon jobbar med sexualiteten och för Barbara börjar det med andningen.
Så där startar jag i dag.

Du kan faktiskt andas dig till orgasm. Genom medveten andning får du också större kontakt med dig själv. Du blir mer närvarande. Du kommer hit. Du är här och nu.
Och ska du ha riktigt sjyst sex är det bra att vara med, att känna det som känns, att uppleva alla sensationer inom dig.

Att utforska sexualiteten är lite som att komma till ett smörgåsbord och inte bara äta skinkan... Vissa saker har subtil smak, annat är mer pang på. Och för att uppskatta de olika smakerna behöver du dels... smaka... men också träna.

Och grunden är andning. För den bidrar till att få igång din sexuella energi.


Här är en av de andningstekniker som Barbara Carrellas bjuder på i den fantastiska boken (läs den, köp den): Urban Tantra.

Barbara rekommenderar att du gör den här andningen 5-10 minuter åt gången - och gärna dagligen


Cirkelandning

Det viktigaste med cirkelandningen är att du andas kontinuerligt, alltså utan att göra en paus mellan inandning och utandning. Inandningen övergår helt enkelt i en utandning och du låter det ske utan att anstränga dig. Du kan andas på det här sättet när du sitter, ligger eller står upp.
1. Andas mjukt in genom munnen, låt käkarna slappna av och ha dina läppar något åtskilda.
2. Känn att du är öppen i bakre delen av halsen och att du är avslappnad. Försök inte tvinga fram andningen. Du får lägga ner lite mer energi på inandningen än på utandningen, som mest sker av sig själv.
3. Föreställ dig att du andas i en cirkel. Alltså att du föreställer dig att du tar ner luften ner i magen, ända ner till ditt kön och låter den cirkulera upp längs ryggen och så tillbaka till munnen igen. (eller åt andra hållet).

Den här andningen är väldigt bra för att cirkulera sexuell energi, både inom dig själv och tillsammans med någon annan. Denna andning bygger upp och flyttar energi och den kan göra att du känner mer - både fysiskt och känslomässigt.Lycka till!

PS: Vi lever i en väldigt speciell tid. Då kan det vara skönt med stilla reflektion till vardags. Marie Ek Lipanovska startar i morgon en 40 dagar lång virtuell pilgrimsvandring, som du kan lyssna till på webben varje morgon 07-07.15. Välkommen till en fridfull start på morgonarna.

För ett år sedan, under lucka två i min Adventsbok, Vägen till ja, fanns detta inlägg.

Related

sex med universum 483914880256564486

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item