charlotterudenstam

Talar du om DET? Om SEX som rött skynke.

Jag satt och snackade med en tjej på en av sexsibilityfestivalerna . Hon sa att hon inte kunde adda mig på Facebook, eftersom jag iblan...
Jag satt och snackade med en tjej på en av sexsibilityfestivalerna.
Hon sa att hon inte kunde adda mig på Facebook, eftersom jag ibland bloggar om sexsibility. Och vad skulle andra tro om henne, om hon var vän med någon som ibland nämnde ordet SEX på Facebook.
För mig kändes det lite förvånande, eftersom hon ju faktiskt befann sig på festivalen. Men jag har sedan dess insett att sexsibilityaktiviteter för somliga kan kännas som en fristad och något de absolut inte vill berätta för någon utomstående om. För vad ska de tro?


Det är så intressant att jobba med frågor som rör lusten, livet och sexualiteten - alltså det som min blogg handlar om. För jag möter så ofta människors egna inre bilder.
Det är som att ordet SEX framkallar ett rött skynke. Ett skynke av rädslor, föreställningar, farhågor och tolkningar - och annat som jag inte kan gissa mig till.


Det innebär också att en del av dem får föreställningar om mig, tolkar in vem jag är och hur jag är. Som att jag, som har skrivit boken Ingen skam i kroppen och som är med och leder den kommande sexsibilityutbildningen skulle vara något slags skum kåtbock. Eller, som någon sade (men så klart inte direkt till mig): Hur är det att vara med de där SEXMÄNNISKORNA.
De som känner mig lite mer skulle troligen inte definiera mig som en sexmänniska. Sex är viktigt i mitt liv, sexualiteten är viktig - och det tror jag att jag har gemensamt med många. Skillnaden är att jag säger det öppet. 


Jag märker också att människor som lite snabbt och kanske slarvigt ser vad jag skriver i något socialt medium snabbt lägger ihop två och två och skapar en bild av mig som jag inte alls känner igen. Som för en tid sedan när en person approcherade mig och frågade om vi kunde gör porrfilm tillsammans. Hen sa inte vilken min roll i filmskapandet skulle vara... men det är inte väsentligt här. Det är att idén föddes i hens huvud, utifrån att jag bloggar om dessa frågor.


Det jag brinner för är att visa hur viktig den sexuella energin faktiskt är. När vi kopplar ner den helt eller delvis blir livet... hm... mindre livligt. När den energin får strömma genom kroppen får vi också större tillgång till vår livsenergi. Livet blir mer. Det blir lättare att förverkliga sina drömmar. Det blir lättare att känna, agera, vara. 


Och det handlar inte om att ligga. 

Det handlar inte om ställningar.
Det handlar om en attityd till livet där sexualiteten och den sexuella energin får plats.

Det är ganska vanligt att människor kommer fram till mig och börjar prata om intima saker. Det verkar finnas ett enormt uppdämt behov av att tala om sex (och ofta om bristen på sex) och när det (ibland) generade leendet har lagt sig... så kommer frågorna. 


Jag vill ha ett samhälle där sexualieten får ha sin givna plats. Där kropparna får leva sina liv. Där vi inte skambelägger kroppar eller beteenden. Där vi uppmuntrar människor att vara 100%-are - var och en på sitt sätt.


Jag kommer att fortsätta tala om hur viktigt det är med sex och sexualitet, hur viktigt det är med närvaro, andning, att känna livet i sig, att bli vän med kroppen... För jag är övertygad om att det leder till att vi tar vårt inre ledarskap och människor som älskar sig själva (och om det krävs eller önskas kan älska med sig själva) bidrar till att sprida mer kärlek i världen.

För det är vad jag här för att göra. Sprida ord av kärlek.


Jag är med i bloggutmaningen #blogg100. Detta är dag 7.

Related

sexualitet 6702276403035120663

Skicka en kommentar Default Comments

 1. jeanette sandelin2 februari 2013 07:33

  BRA! och att vara intresserad av sex när man är 48, farmor, mamma till fem st, tjock och gråhårig...
  tror jag kvalar in på alla äcklighetspoäng som finns i folks tänk.
  Har levt i celibat i 19 månader och trivs INTE.
  heja dig och din blogg du glada, snygga "sexmänniska" ♥

  SvaraRadera
 2. För mig är det piece of cake att snacka om vår BDSM och allt möjligt när det handlar om sex. Bara kul och intressant. Dock delar inte alla min bekvämlighetszon, till saken hör att jag även har lätt att tala om min politiska hållning, min lön och mina skulder hos kronofogden. Men för somliga är sådant känsligt. Det m å s t e jag respektera. Jag talar aldrig om det, enkom av hänsyn för min sambo. Hon vill inte outa något om det.


  En anekdot från min barndom. Min vän, vi kallar honom Kenneth, när han var hemma hos oss/mig och hälsade på gick han alltid i skåpen och tog den mat/godis han ville äta sådär utan att fråga. Väl hemma hos honom och hans föräldrar var det lika självklart att jag och alla som var och hälsade på fick gå och ta i skåpen, det som man var sugen på. För mig kändes det obekvämt när han började rota runt i vår kyl och skafferi, vilket jag påtalade och som slutade med att han inte fick komma hem till oss mer. Jag tycker fortfarande att hans beteende om än ett redigt i-landsproblem, är förkastligt. För honom, nemas problemas. Han förstod inte ens frågeställningen.
  Om någon frågar "Har du en betalningsanmärkning?" så kan det vara lika känsligt som att fråga "Tycker du om när din man tar dig i röven?"

  SvaraRadera
 3. För övrigt. Jättefin bild på dig.

  SvaraRadera
 4. charlotterudenstam2 februari 2013 09:55

  Jo T, så klart det är olika... och det är viktigt att diskutera, vad är okej att tala om offentligt. Och att våga se vad man faktiskt gör, våga se rädslan, fördomen... Men jag har slutat tro att mina vänners åsikter kladdar av sig på mig. <3

  SvaraRadera
 5. charlotterudenstam2 februari 2013 09:57

  Visst är det intressant... om du har en polyvän... så är väl du poly också? Och varför drar man inte samma slutsats om annat... om du gillar idrott/politik/veganism... så kan jag inte vara vän med dig... Jag gillar mångfald. Jag gillar 100%-are.

  SvaraRadera
 6. charlotterudenstam2 februari 2013 09:57

  Tackar <3

  SvaraRadera
 7. charlotterudenstam2 februari 2013 09:57

  Tack <3

  SvaraRadera
 8. Diskussionen är viktig. Jag håller med till fullo.

  SvaraRadera
 9. Det var fina ord. Visst är det konstigt att sex, nakna kroppar och hur vi mår är tabubelagt. Ser man på tv så suddar men bröst, rumpor allt som har med kroppen att göra såvida man inte ska visa ett lik. Man kan visa folk som blir misshandlade, skjutna osv. Då finns ingen sensur. Jag tycker det är märkligt men samtidigt är det nog inte så konstigt att människor är rädda för att visa sin nakenhet. Vi formas av vad vi blir matade med. Fortsätt skriva och vara du. Kram

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item