charlotterudenstam

Vem väntar du på tillåtelse från? #blogg100

Förverkligar du verkligen dina drömmar? Eller går du och drar på det? Och sker det för att du, istället för att jobba med dina drömmar, vä...Förverkligar du verkligen dina drömmar?
Eller går du och drar på det?
Och sker det för att du, istället för att jobba med dina drömmar, väljer att försöka leva upp till andras förväntningar?
Hur länge har du tid att vänta?


Jag är med i inledningsfasen till ett MasterMind-projekt som handlar om att ta företagandet till en ny nivå. Det känns spännande. Projektet leds av coachen, förläggaren och människan Rasmus Carlsson.
Häromdagen fick jag möjlighet att lyssna till ett webbseminarium som handlar om att tillåta sig både yttre och inre framgång. Och det fanns en hel del som klingade an i mig.
De som jag lyssnar till är coacherna Steve Chandler och Caroline Freyer Jones, som tillsammans talar om kvinnors framgång, tjäna pengar och om att leva som hundraprocentare.
Och det som är så skönt när jag lyssnar på det där samtalet är att hjärtat är med.
Det var ett par saker som verkligen klingade an i mig.
Det ena var detta: Det är oerhört vanligt att (i synnerhet) kvinnor låter blir att förverkliga sina drömmar för att istället ägna sig åt att leva upp till andra förväntningar. (Eller förväntningar som de tror att andra har på dem.)
Det andra var detta: Det är vanligt att (i synnerhet) kvinnor, väntar på att förverkliga sina drömmar, för att de först vill att någon ska tillåta dem att förverkliga dem.

Förverkligar du dina drömmar?
Vad tillåter du dig att stoppa dig?
Hur viktigt är det för dig vad andra tycker om dig? Andras krav och förväntningar på dig? Dina egna hjärnspöken kring förväntningar?
Och vem ska bestämma om dina drömmar? Vem ska trycka på startknappen och säga: Det är dags nu. Nu får du börja din resa. Det är tillåtet att leva din dröm.


Detta klingar an i mig, för jag ser att dessa mekanismer har bidragit till att jag har stått och stampat. Till att jag inte riktigt har vågat. Till att jag har hittat skäl till att inte gör min grej fullt ut. Jag har lämnar över ansvaret för mig själv, mina drömmar, mitt liv, till viss del på andra.
Men det är jag som har ansvaret. Jag kan och ska inte lämna över det till någon annan. Jag kan inte skylla mina misslyckanden på någon annan. Och när jag lyckas, så måste jag också våga se min egen del i det... inte bara säga att det skedde tack vare någon annan, eller beroende på slumpen.

Nu är det tid att låta drömmar förverkligas. 

Nu är det tid att lyssna på den egna rösten. 
Nu är det tid att agera. 
Drömmandets tid är förbi. 
Nu är det tid för världen att möta 100%-arna.
Yes!


Jag är med i utmaningen #blogg100. Detta är dag 14.

PS: Om du också vill lyssna på webbseminariet, ta kontakt direkt med Rasmus Carlsson, så fixar han det åt dig.

 MasterMindidén kom från Napoleon Hill:

Related

väntan 4653167022337314152

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Varit en lång resa för mig, från det att jag bestämde mig för att starta eget en Kristi Flygare-helg för snart 6 år sedan. Där & då tog jag mina verkligt första steg till att förverkliga MIN/MINA dröm/drömmar. Och vilken resa det varit, vad jag lärt mig, som jag utvecklats.
  Har en önskan om att fler människor vågar drömma OCH agera utifrån sin dröm - för jag tror världen skulle se helt annorlunda ut då! Släpp rädslan och ha tillit till dig själv och dina förmågor! http://herothecoach.com/2012/09/27/radslor/

  Så ja - 100% all in, no regrets, tuta & kör!

  SvaraRadera
 2. charlotterudenstam10 februari 2013 07:12

  Yes Helena!

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item