charlotterudenstam

Alltings ursprung – fittan i naturen och i konsten

I naturen finns det fantastiska formationer. Fittor i enorm storlek. Det är inte konstigt att människor i långa tider tillbad gudinnan. F...

I naturen finns det fantastiska formationer.
Fittor i enorm storlek.
Det är inte konstigt att människor i långa tider tillbad gudinnan.
För vad de visste var ju att kvinnan - och fittan  - bar livet.
Jag önskar ofta att den vördnaden för fittan visas oftare.
För, som den franske konstnären kallar sitt verk... detta är ju där allt börjar.Bara stanna till en liten stund inför bergsformationen.
Se kraften i den.
Föreställ dig vad människor som ritade grottmålningar såg. Att se enorma fittöppningar i berg tänker jag kan ha varit lika mäktigt för dem, som för medeltidens människor att kliva in i dåtidens nybyggda katedraler.
Detta är inte det enda stället där en fitta kommer i dagen så ogenerat. Det är intressant att bläddra i böcker som The Yoni: Sacred symbol of creative feminine power. I den dinns många bilder och berättelser om hur människan tidigt i vår historia förstod att älska, beundra och tillbe yonin, som är sanskritordet för fitta.

Stanna också till en stund vid Courbets målning l'Origine du Monde. Betrakta i stillhet. Bara känn kraften hos fittan. Och börja träna på att använda det ordet i dess ursprungliga betydelse. Fuktig ängsmark.

Här finns också en film om hedrar yonin.


I min bok Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft - använder jag genomgående orden fitta och yoni - vilket är ett medvetet ställningstagande från min sida.

Related

yoni 8384793047817999917

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item