charlotterudenstam

Bana väg.

Ibland känns det som att jag är längst fram i spåret. Det kan vara tungt att bana väg. Å andra sidan, blir det lättare för dem so...Ibland känns det som att jag är längst fram i spåret.
Det kan vara tungt att bana väg.
Å andra sidan, blir det lättare för dem som kommer efter.
De kan glida framåt i spåret och förhoppningsvis skiner solen på dem.

Jag har många gånger i mitt liv varit med om att känna mig missförstådd, eller att folk helt enkelt inte varit på samma plats som jag.
Som frilansjournalist var det inte ovanligt att jag kom med idéer, som redaktörerna sa nej till, för att de inte såg värdet eller potentialen i ämnet.
Ett halvår eller ett år senare såg jag liknande texter i andra tidningar.
Jag har kommit med förslag som fallit i jord som ännu inte varit varm nog att gro.
Jag har fått människor att titta förvånat, förvirrat på mig och som inte har förstått.
Senare är det en självklarhet.
”Snart är nog världen beredd att ta emot dig, Charlotte” hör jag människor som säger.
”Du är före din tid.”. ”Dina ämnen är jätteviktiga, men vi vågar inte nu, inte än.” ”Vi måste vänta tills fler förstår.”
Det är lite jobbigt.
Hade en tråd på Facebook i går om att vara före min tid, fick många intressanta svar på det. Jag är verkligen inte ensam om den känslan.
Och jag jobbar på. Jag fortsätter i min takt. Jag jobbar med min mission. För att hjärtat säger att det är viktigt. För att hela mitt väsen säger att det är viktigt.

Kan du också ibland ha känslan av att vara lite i otakt med tiden? Och vad tänker du är ett smart sätt att handla?Related

vila 4337140267318422446

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Wivan Sandberg4 juni 2013 10:21

  Grymt bra beskrivning Charlotte! Och du är helt rätt - precis där du är, i den takt du ska för att kunna bana väg och bryta ny mark. Du är en stjärna och en stor förebild för så många! Kram!

  SvaraRadera
 2. Håller med Wivan - do your thing! Vi behöver vara väldigt vaksamma med vägbrytarna, för de möjliggör utvecklingssprång!
  Kram du banbrytare!

  SvaraRadera
 3. charlotterudenstam4 juni 2013 11:20

  Å tack Helena, fellowbanbrytare.

  SvaraRadera
 4. charlotterudenstam4 juni 2013 11:20

  <3

  SvaraRadera
 5. Ibland före, ibland efter. När det gäller händelser som Facebook som jag hade redan september 2006 (till november 2012), Internet som jag hade redan 1991 så har jag känt mig före. Efteråt. Inte då. Jag tillämpade Atkins-diet innan det "fanns" här i Sverige (och loosade 35 pannor).

  Musik är jag dock hopplöst efter med. Upptäckte igår "Roberta Flack" och undrade varför ingen uppmärksammat henne tidigare. Denna är en låt att älska (till). http://youtu.be/hOFrGbuUqnQ

  Allt gott.

  T

  SvaraRadera
 6. charlotterudenstam14 juni 2013 10:16

  Åh, vad kul att höra din röst igen, T <3

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item