charlotterudenstam

Vad gör du när det går åt helvete?

Det finns situationer när det blir fel. Du säger fel ord, du misslyckas, du strular till det. Om detta då sker i förhållande till...Det finns situationer när det blir fel.
Du säger fel ord, du misslyckas, du strular till det.
Om detta då sker i förhållande till någon du bryr dig mycket om, kan det orsaka kaos inom dig.
Därför får du några konkreta tips på hur du kan hantera situationer då det har gått åt helvete på något sätt, av underbara urban tantraläraren Barbara Carrellas som jag nyligen mötte.


När något går fel är det väldigt vanligt – särskilt i nära relationer – att man börjar skylla på varandra.
– Det var ditt fel.
– Nej det var ditt fel.
(Så kan det fortsätta i all oändlighet.)
Då kan du välja en annan hållning – nämligen att vara medvetet ickedömande. Att låta bli att utse någon syndbock överhuvudtaget.

– Istället för att diskutera vems felet är, kan det vara bra satt säga: Så vad gör vi nu, säger Barbara Carrellas.
Allltså se framåt, sök lösningar istället för att älta situationen.

Ett annat sätt är att helt enkelt vänta i en kvart. När något går fel får du ofta ett adrenalinpåslag och då är det svårt att tänka klart. Vänta med att säga något tills det lugnat ner sig inuti kroppen. Och om det är riktigt krisigt – bär din ilska eller frustration (eller vilken känsla som fyller sig) till dagen efter och prata om det då.

Ett tredje sätt att hantera en situation som gått snett är att helt enkelt ändra andningen. När vi blir uppjagade är det vanligt att vi andas snabbt och högt och då kan det bli svårare att tänka klart. Långsamma, djupa, medvetna andetag kan hjälpa.
Undvik att försöka fixa något direkt – släpp det för stunden.

Ett annat fiffigt sätt – som verkligen bygger på att alla inblandade vill lösa situationen – är att försöka stödja varandra på ett neutralt sätt, till exempel genom att säga:
– Hur kan jag stödja dig just nu?

Ibland vill vi testa något nytt  - och därmed ta en risk - och så misslyckas vi, eller når inte riktigt ända fram. Försök då se det som att modet att våga är det som räknas, inte slutresultatet!
Man kan också lyssna på den andre och verkligen ha intentionen att höra det bästa från den andra (och sig själv) – alltså att släppa det anklagande inom sig själv – och höra det bästa, istället för det värsta, vilket – tyvärr – är lätt hänt.

Ibland kan det också vara förlösande att skratta åt eländet.

– Ibland kan det räcka med att titta varandra i ögonen och säga: Jag älskar dig trots att det gick fel den här gången.

När Barbara Carrelles talade om saker som kan gå snett placerade hon detta något i hennes värld – i urban tantra bdsm-världen – men alla de här tipsen fungerar lika bra i ditt vardagsrum, i förhållande till någon som du ibland tar risker i förhållande till eller där du råkar göra fel.

Related

sex 3229894379309780609

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item