charlotterudenstam

Naomi Wolf: 14 sätt att möta en kvinnas sexualitet.


Så nu har jag läst ut Naomi Wolfs mastiga – och matnyttiga bok ”Vagina – a new biography”.
Det allra sista kapitlet heter ”Radikal njutning, radikalt uppvaknande: Vaginan som befriare.”


I det kapitlet ger Wolf 14 tips till heterosexuella män om hur de ska möta kvinnor, för att locka dem till fullständig sexuell blomning. Hon grundar sina förslag på den forskning hon läst under två år, samt på de möten hon haft med forskare, tantriker och intervjuer med kvinnor och män kring deras erfarenhet av kvinnans kön och kvinnans njutning. Även om de här slutsatserna är Wolf alldeles egna, kan man ändå dra slutsatsen att de är grundade i den senaste vetenskapen (boken kom ut 2012).

Ska jag göra en superkort sammanfattning säger Wolf att kvinnor behöver bemötas ur ”The Godess array” – genom att män ser och bejakar det gudomliga i kvinnan.

Hon menar också att det är viktigt att våga inse att det finns vetenskapligt belagda skillnader mellan mäns och kvinnors kroppar och hur de beter sig. Då och då genom boken konstaterar hon att hon riskerar att dra på sig kritik från feminister som är av en annan uppfattning.

Hon menar ju också att en kvinna som har tillgång till sin sexuella energi också kan leva ut sin kreativitet, ja hela sin potential, som jag har skrivit om i tidigare blogginlägg. Därför har hennes bok också en politisk dimension. 
Att utsätta kvinnor för sexuellt våld är skadligt ur så många aspekter – och är ett effektivt sätt att tysta kvinnor.

Väldigt kortfattat – och tolkat av mig – säger Wolf ungefär detta: 
(Jag inser att i denna superkorta form är det lätt att det känns som grova generaliseringar kring det som kännetecknar heterosexuella män och kvinnor, men det kan inte hjälpas. Läs boken vetja.)

1.    Värdera kvinnan och hjälp henne.
Kvinnors kön har en egen puls, Wolf kallar den vaginal puls, och den ökar när en kvinna känner sig kåt, men också i situationer där hon känner att en man bryr sig om henne eller erbjuder henne känslomässig trygghet.

2.     Ge henne blommor, sänk belysningen och hjälp henne att slappna av.
Kvinnor som vistas i en mysig miljö, till exempel ett rum fyllt av rosor eller tända ljus får starkare orgasmer än andra kvinnor. Kvinnor går igång på att känna att mannen fortsätter att uppvakta kvinnan även efter förälskelsen.

3.    Hjälp henne att nå ett tillstånd av orgasmisk trans.
Kvinnor kan få starka orgasmer som försätter dem i transliknande tillstånd, där de tappar känslan för tid och rum och hon kommer att älska den mer, som bidrar till att hon når de tillstånden.

4.    Krama henne, håll om henne, dansa långsam pardans med henne och hemligheten med männens armhåla.
Kvinnor går igång på dofter och kvinnor som äter p-piller riskerar att ”välja” fel man, eftersom hon söker olika slags män under olika faser av menscykeln.  Mannens doft är viktig för kvinnans förmåga att bli riktigt kåt. En orsak till att kvinnor gillar att hångla och kramas är att de då får tillgång till mannens doft.

5.    Titta henne i ögonen.
Titta en kvinna i ögonen, gärna så länge som tio minuter. Det ger kvinnan en känsla av att hennes femininitet blir bejakad.

6.    Tala till henne, lyssna på henne.
Kvinnans hjärna är mer verbal än männens och hon kommer att känna sig uttråkad om mannen inte orkar prata med henne. Kvinnan vill processa sina känslor genom att prata, något män har mindre behov av.

7.    Smek henne, tjafs inte med henne
Halten av lugnhormonet oxytocin höjs rejält sedan kvinnor blivit berörda med mjuka rörelser i tio minuter, till exempel genom att smeka fötter, händer ellre hår. Dessutom sjunker blodtrycket och det leder i sin tur att kvinnor blir mer öppna för att ha sex. 

8.    Finn hennes heliga punkt och stanna där mycket längre än du tycker är rimligt.
Om en man möter en kvinna som har svårt att få orgasm får han två enkla råd: Var tålmodig och omtänksam, kom ihåg att kvinnor har minst två sexuella centrum, nämligen klitoris och g-punkten. Se till att kvinnan är avslappnad när hennes g-punkt blir berörd, då får hon starkare orgasm.

9.    Säg att hon är vacker.
Kvinnor behöver regelbundet höra sina män säga att de är vackra. Ett av skälen till att kvinnor kan känna sig hotade av mäns porrsurfande är att de då känner sig jämförda med andra kvinnor – om då männen sällan säger att kvinnan är vacker kan det få negativa följder.

10. Var inte skrämmande, men se till att inte vara tråkig.
Kvinnor kan relativt lät bli uttråkade sexuellt. Så de vill ha en man som både kan bjuda på överraskningar och vara trygg. Så hitta på äventyr emellanåt, ta initiativ, överraska henne. Det är inte ovanligt att kvinnor lämnar sina män för att de tycker att männen är för trista – inte minst i sexlivet.
11. Gör vad hon önskar med hennes bröstvårtor
Kvinnor brukar tycka om att män de älskar rör vid, slickar eller suger på deras bröstvårtor. Det kan hjälpa henen slappna av och göra henne förberedd för sex.

12. Ejakulera
En kvinna kan känna att hon får energi om hon sväljer en mans sperma, och om han kommer inuti henne kan det öka hennes mjuka sida och höja hennes humör. Tänk dock på att ha säkert sex, manar Wolf.

13. Du kommer oavsiktligt att reta henne till vansinne om du struntar i gudinnan i henne.
Kvinnor som får dåligt sex under långa perioder kan till slut torka ut och till slut kan hon sluta tända på sin man. Det kan ske på ett rent fysiskt plan – att hon helt enkelt inte förmår bli kåt på honom längre.

14. Stjärnduschen
Ju mer kvinnor lär sig och utforskar orgasmer, desto fler sätt att få orgasm upptäcks och avnjuts. När kvinnor får riktigt starka orgasmer som också har en andlig dimension händer det att de kallar dem för stjärnduschar.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer


Related

sexualitet 2947469347701860606

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Lars Hjulström12 november 2013 08:21

    Låter helt rimligt och logiskt;-)

    SvaraRadera
  2. charlotterudenstam12 november 2013 11:02

    Härligt .... och toppen för en tantramassör att veta <3

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item