charlottecronquist

Adventskalender: 24 tankar om döden. 16.

Death and vulgarity are the only two facts in the nineteenth century that one cannot explain away. Oscar Wilde  16. Kristian Gidlun...



Death and vulgarity are the only two facts in the nineteenth century that one cannot explain away.
Oscar Wilde 


16. Kristian Gidlund vågade ge döendet ett ansikte.


Under sommaren mötte jag, liksom hundratusentals svenskar, Kristian Gidlund, obotligt sjuk i cancer vid 29 års ålder. Jag lyssnade på hans Sommar i P1, jag lyssnade på en oerhört intressant intervju i Kristoffer triums podd Värvet och jag läste en del av hans blogginlägg.
Kristians död i september, är kanske en orsak till den här adventskalendern. För han vågade ge döden och döendet ett ansikte. Han brukade säga: "Allt jag inte har är tid." Och nu vilar han den eviga vilan ... eller inte.
Han kunde uttrycka sig så poetiskt om sin väg mot döden. Här är ett kort citat, det tredje sista han skrev på sin blogg.

"Hör om glittrande stunder från staden, när låten spelades, när vännerna samlades när tårar fälldes. Jag kunde inte vara där själv. Och det smärtar mig fortfarande. Jag försöker ta en stund i taget. En liten åt gången. Får se hur jag lyckas. Så mycket nu är bara trötthet och ett stillsamt mörker.





Featuring Kristian Gidlund.

  I år bjuder Charlotte Rudenstam på en annorlunda adventskalender. Hon låter dig reflektera över livet och döden i korta ord, sånger och annat som hon associerar till döden.


Bidra gärna med dina reflektioner i kommentarsfältet.


   Någonting långsamt över oss."

Related

död 687227958820265189

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item