charlotterudenstam

Igår firade vi Värdefulla röster.

Så var den stora dagen här. Dagen då Värdefulla röster skulle möta världen. Allt detta skedde med den äran. Det var bara en sak som sakna...

Så var den stora dagen här.
Dagen då Värdefulla röster skulle möta världen.
Allt detta skedde med den äran.
Det var bara en sak som saknades.
Själva boken.
Ett enda provex finns just nu och vi hoppas på leverans för de hundratals beställda exemplaren vilken dag som helst.


Här håller jag i Exemplaret, några minuter innan vi går in i radiostudion.

För Marie Ek Lipanovska och mig själv startade dagen med en radiointervju hos P4 Malmöhus med underbara programledaren Matilda Alborn - som fångade Heal my Voice-känslan i sina frågor till oss.


Här kan du lyssna på inslaget:  http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=96 
Ungefär vid tiden: 3.07.10 startar det. 


Redan vid lunchtid samlades delar av gänget - 21 kvinnor som samarbetat i projektet Värdefulla röster under en väldigt lång graviditet (vi gick flera månader över tiden). 
Vi hade fått hyra Frälsningsarméns fantastiska lokaler på Gamla Väster - ett riktigt palats. (Tack Patrik Olterman).
Här skedde repetition av sånger, och det dukades fram glas och alkoholfritt bubbel och lokalen smyckades med blommor och blader. Självklart var det också ett sätt för kvinnorna att mötas.
Heal My Voice är ju ett till största delen nätbaserat projekt, där kvinnorna som ingår möts en gång i veckan via Skype och samtalar i cirkel och resten av tiden har tillgång till ett högfrekventerat hemligt rum på Facebook där vi delar från hjärtat - allt från glädje till sorg. Men det är sällan vi träffas och kan kramas på riktigt.

Fram emot femtiden var jag själv på plats, tillsammans med Alexander, som kom att hjälpa till med en del tekniska saker. Han är ju fantastisk bra på att hantera Apple-maskiner av allehanda slag.

Här är Tina Hillerström, som när projektet startade, bodde i Frankrike och som skapat vår första gemensamma sång: Värdefulla röster - som vi naturligtvis sjöng tillsammans i går.


Jenny Schönström och Gun Sarac - jag fick Nobelfestkänsla när jag såg dem <3
I projektet har var och en av deltagarna fått skriva en sann berättelse ur livet på 2000 ord. En berättelse som genom att låta sig skrivas tillåter att författaren läker något inre sår - och ofta har berättelserna kommit att handla om saker som kvinnorna aldrig berättar om offentligt tidigare. Vackra, starka, sårbara, modiga berättelser fyller boken - och som redaktör har jag läst dem alla.


Lisbeth Jönsson, hängiven Heal my voicare - som alltid är med.

Allt som sker i vårt hemliga rum är just det - hemligt. Det är ett rum där vi verkligen får vara dem vi är. Där vi törs berätta om det som finns på hjärtat och där vi slipper bli dömda av någon. En plats för största möjliga medmänskliga kärlek - och en gemenskap som få av kvinnorna tidigare varit med om.


Titti Jacobsson har ett hjärta av guld, ständigt beredd att stötta sin nästa.

Under det här året har det uppstått ett systerskap mellan deltagarna, som faktiskt var svårt att förutse vid starten. Det finns en innerlighet i relationerna mellan oss och en vetskap om att om någon av oss behöver en hjälpande hand... så finns den alltid utsträckt inne i vårt rum.
Våra två Marior. Maria Sundstedt som jag känner så väl vid det här laget, men som jag träffade för allra första gången i år - och härliga Maria Engström som äntligen har flyttat till Malmö.


Susanne Wendt, som upplät sitt hus för att gruppen skulle kunna mötas och ta bilder till omslag (Louise Weibull) och porträtt (Karolina Andersson). Själv var jag inte med då - men fick fina bilder tagna av Louise lite senare.


Rinella Grahn, som i skolan klassades som språkligt oduglig tar revansch och tar alla med storm med sina varma ord om att våga växa som människa. Idag är hon verkligen 100% Rinella och hon har vänt det som tidigare kändes som svagheter till sina styrkor. Rinella fick rungande applåder igår <3
Strålande Carina Halvardsson som tidigare var övertygad om att hon inte trivs i rampljuset, kliver fram och tar publiken med storm. Det var så härligt se henne ta sin rättmätiga plats.

Om du följer länkarna kommer du att se att kvinnorna i gruppen jobbar med väldigt olika saker - och denna breda kompetens leder till allt fler samarbeten mellan oss. En härlig extra-effekt av detta projekt.

Som redaktör för boken fick jag också en stund i strålkastarnas sken - då Marie och jag också kunde berätta lite om det bokprojekt som nu pågår - Frigjorda röster.


Foto: Alexander RudenstamLouise Weibull vår omslagsfotograf.
Tove Möller Andersson, kvällens superproffsiga moderator.
Naturligtvis uppstod en del känslor denna kväll. Här fanns den sprudlande glädjen, men också tacksamhetstårarna, som när Marie tog emot gruppens hyllningar.


Kristina Lovén läser hyllningstext till Marie. Och här bloggar Marie om releasefesten.Ulrika Knutsdotter skrev en dikt till Marie som Tina tonsatte blixtsnabbt. Se Maries rörelse i bakgrunden och så fint hon blir hållen av Annaparjata Sandström.
Så fina vi hade gjort oss. En liten detalj. Jeanette Östling.

Carina Halvardsson och jag har minglat tidigare... så jag avslutar med en bild på oss darlingar.
Självklart ska du köpa den här unika boken. Du riskerar att le, att dina ögon tåras, att bli berörd, att få aha-upplevelser ... och kanske att själv ta avgörande steg för att äga ditt liv. Du kan beställa boken via min webbshop, (priset är inkl frakt) så levererar jag den så fort den kommer - varför inte dela ut till vänkretsen som julklapp?Related

världen 3696483826257662780

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item