charlotterudenstam

Yonipuja – ett sätt att hylla det allra heligaste

En bild från Alexanders konstprojekt vaginarts. Genom hela mänsklighetens historia har yonin dyrkats. Den har dyrkats som alltings...
En bild från Alexanders konstprojekt vaginarts.


Genom hela mänsklighetens historia har yonin dyrkats.
Den har dyrkats som alltings ursprung, som platsen för födelse och liv.
Och ändå finns det så mycket skitsnack om fittan, så många kränkningar mot kvinnokönet, så mycket skam förknippat med yonin ... kanske det mest magiska mänskligheten har.
Därför samlar vi till en ritual med flertusenåriga anor, vi samlar oss till en yonipuja, där deltagarna under en stund får betrakta en levande yoni och känna kraften från den i en stilla och samtidigt kraftfull ceremoni.
Varmt välkommen!


Under de senaste åren har Alexander och jag genomfört yonipujor på flera festivaler. Till det smyckade rummet har tysta och vördnadsfulla människor kommit in. Vi har skapat ett rum med stark energi och samtidigt en meditativ känsla där deltagarna får möjlighet att reflektera över livet ur ett större perspektiv.

Våra yonipujor är det närmaste en religiös ritual jag kommer. För rummet är verkligen en andlig space, en känsla som brukar delas av alla som närvarar.

För första gången ordnar vi en yonipuja i vårt hem i Malmö. Du som närvarar kommer att få se en ritual med anor långt bort i tiden, från det tantriska Indien, en ritual som under långa tider varit hemlig - eftersom fittan, livets ursprung, av olika skäl blivit hotfull i många ögon.
Att närvara vid en yonipuja är ett sätt att bejaka livet, men också den sexuella energin - även om just denna ritual bygger på stilla betraktande.
Det känns fantastiskt att skapa det här rummet och veta att vi följer i ett led av män och kvinnor som velat hylla livet, livsenergin och kvinnans sexualitet på det här sättet. Det är ett sätt att verkligen komma tillbaka till det djupt ursprungliga.

Så vi hoppas att du vill göra oss sällskap. Yonipujan äger rum i Malmö 28 februari. Här kan du köpa din biljett. I förköp kostar biljetten 300:- Väljer du att betala på plats komstar den 400:-

Namaste!

PS: Här kan du få en mer detaljerad beskrivning av vad en yonipuja är.
Related

sex 1946455702045671152

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item