charlottecronquist

Marika Smith: Vår första sexinspiratör #charlottepodden

Marika och jag möttes faktiskt i går, i studion i mitt mysiga hem i Johannesfred.

Så fantastiskt roligt det är att möta en kvinna som talar så fritt och lättsamt om sex - och som har så gedigen kunskap i ämnet.
Extra spännande att hon fortfarande har saker att utforska, som tantra, som fram till nu delvis har fallit på "flumstämpeln".
Men vem vet, hon lämnade vårt möte med ett signerat exemplar av min bok "Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet."Det är inte ofta jag möter någon för första gången under ett poddsamtal. Men så var det med Marika Smith. Där satt vi, två sprudlande kvinnor ur olika generationer som på lite olika sätt vill bidra till att människor kan njuta mer av och i sina liv.
Marika visste tidigt att hon måste jobba med sex och hon ser till att ständigt lära sig mer om hur vi fungerar sexuellt. Samtidigt har hon medvetet valt att inte utbilda sig till terapeut - det är inspiratör hon vill vara. Du kan lyssna till henne i podden "Sex på riktigt" eller ta del av all hennes kunskap och allt hon erbjuder på hemsidan sexinspiration.se.


Varför gör jag #charlottepodden?
Jag är en kärlekskrigare som vill bidra till mer kärlek i dig och i världen. För mig startar den resan inne i mig - och inne i dig. När jag kan känna självkärlek och självacceptans är det lättare att också vara kärleksfull mot andra. Det är lättare att göra val som är mer kärleksfulla på livets alla arenor. Kärleksfullhet smittar, är min erfarenhet.
En av mina arenor som #kärlekskrigare är #charlottepodden.
Här möter jag människor som jag betraktar som något slags kärlekskrigare. Som står upp för att vara sig själva, som har något slags mission och där det blir extra spännande om ord som kärlek, sexualitet, relationer och tantra är tillåtna.
När jag hade gjort drygt 100 avsnitt av #100procentpodden, kändes det viktigt med förnyelse. Framförallt var det flera lyssnare som önskade höra mer av mig. Därför kommer podden att innehålla i första hand två sorters avsnitt. 
I den ena handlar det om hur du kan ta makten i ditt liv och i det andra möter jag intressanta, roliga, härliga, spännande människor.
Du kan ta makten i ditt liv, genom att se på dig själv med en klarare blick - och acceptera dig själv som du är. Det skrev jag om i boken ”100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap”. Nu finns den som ljudbok (premiär i september 2019) och jag har därmed läst in hela boken, kapitel för kapitel. Varje kapitel är kort och avslutas med en reflektionsfråga. I #charlottepodden kommer jag att läsa upp kapitel och reflektera kring innehållet - och min intention är att du också kan börja reflektera över dem. Ju mer koll du har på dig, ju mindre rädd du är att möta alla sidor av dig, desto mer av en #kärlekskrigare blir du.
I intervjuavsnitten kommer du att möta många kvinnor (som det ser ut just nu) och vi kommer att tala om djupa aspekter av livet - samtal som jag hoppas också kan inspirera dig till att ta makten i ditt liv.
Du får gärna föreslå personer jag ska intervjua, eller teman som du tycker är viktiga för en #kärlekskrigare. Sexualitet och tantra är det extra lätt att få med mig på - för jag menar att när vi har kontakt med vår sexuella kraft, kan den smitta och göra resten av livet härligare.
Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera den vidare till vänner och bekanta. Jag blir oerhört tacksam om du gör det.
 • Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor).
 • Dela poddavsnitt med andra, rekommendera podden till andra, tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den
 • Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har lust att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till kärlekskrigaren” eller ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller.
Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

sexualitet 1822012612816517046

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Sexinspiratör! Vilken underbar titel :-) Gillar också det medvetna beslutet att inte bli terapeut - som att vara hälsoinpiratör och inte inom vården ...

  HEJA PÅ!
  //Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt samma sak som stack ut för mig - gör mig väldigt nyfiken så det här måste jag lyssna till!

   Radera
 2. Jag älskar också att hon valt att vara en inspiratör! Det öppnar upp för utforskande och lekfullhet. Det är så härligt att möta en människa och inspireras av nya tankar!

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga möten du verkar ha med inspirerande människor ❤.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, världen är fylld av inspirerande människor, det gäller bara att nosa fram dem!

   Radera
 4. Jag tycker också att hennes medvetna val är smarta!

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item