charlottecronquist

Livet blir enklare när du älskar din kropp!


Jag minns fortfarande hur jobbigt det var att ha gymnastik på mellanstadiet.
Flera av tjejerna var tidigt utvecklade. Inte jag.
Och när brösten väl började växa, så pekade bröstvårtorna inåt.
Det bekräftade att jag var något slags ufo. Min kropp var missbildad. Ett lager självhat aktiverades.

I dag älskar jag min kropp, precis som den är. Det är egentligen ett under. För självklart är den påverkat av åren, av livet, av det jag varit med om.
Ändå ser jag på den med kärlek och det är helt fantastiskt.
I dag kan jag exempelvis titta på mina bröst och säga (eller tänka): Jag har fina bröst.
Och det spelar ingen roll om du tycker det eller inte. Det viktiga är att jag har en fin relation till min kropp, att jag alltmer sällan dömer den.

Så har det inte alltid varit. Och jag vet att jag inte är ensam.Jag möter så många som sedan länge mer eller mindre hatat sin kropp - eller jämfört den med (de fotoshoppade) modellerna och känt mindervärdeskomplex.

Åren i förpuberteten var tuffa för mig. Jag var mycket ensam, utesluten av tjejerna runt mig. Detta, att inte få vara med, var i sig skitjobbigt och knäckande på olika sätt. Då var det också lätt att jämföra mig själv med de välutvecklade tjejerna i duschen och känna ännu mera mindervärde.

Jag tänker också på hur den låg självkänsla och kroppskänsla kunde växa för att jag skapade situationer där jag fick mina farhågor bekräftade.
Jag minns hur jag en gång som 13-14-åring visade mina bröst för en kompis, bad henne titta på de inåtgående bröstvårtorna och hennes utrop: "Åh, så äckligt", blev en bekräftelse på att det var något fel på mig. Senare har jag förstått att jag liksom ledde henne till att säga det ... att jag egentligen regisserade hela scenen. Men det förstod jag inte då, hennes ord (som hon senare inte ens mindes) var inte menade att såra mig, kanske hon inte ens kommenterade hur mina bröst såg ut, eller kanske hon bara gav mig det svar hon trodde jag förväntade mig.

Ibland känner jag tacksamhet för den där episoden. Så här i efterhand kan jag se hur tokigt det kan bli, när jag (eller någon annan) blir allt för självupptagna...
I själva verket var det ju i princip ingen som brydde sig om hur mina bröstvårtor - eller någon annan del av min kropp - såg ut. De var fullt upptagna med var de uppfattade som sina egna brister.

Och jag har faktiskt aldrig mött någon som sett mina bröst, som gett en negativ kommentar, efter den där tonårssituationen.

När jag har ett mer avslappnat förhållande till mig själv, blir det också lättare att ha ett avslappnad förhållande till min kropp - och då blir livet så mycket lättare att leva.

Det är ett av skälen till att jag gjort online-kursen "Älska kroppen". Jag vill bidra till att också du kan släppa det som hindrar dig från att älska din kropp - och andra kroppar.

Se gärna det korta klippet. Och på min hemsida kan du köpa kursen - och starta direkt. Det kan vara en liten investering, som ger stor utväxling för dig.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

livet 931895777252015382

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Ja. Livet blir enklare när jag älskar mig kropp. Min röst. Min längd. Mina styrkor. Mina svagheter. Mina passioner och drifter, likväl som mina begränsningar och helt unika förutsättningar.

  Kärlek.
  Går inte få för mycket av det, från någon, inte "äkta" kärlek!
  <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kort sagt: Livet blir enklare när du älskar hela dig. <3

   Radera
 2. Vad härligt att du har satt ihop denna kurs för den behövs verkligen! Tänk vilken värld vi har när alla älskar sig själv villkorslöst. Tack för att du finns. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack för den feedbacken, Christine <3

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item