charlottecronquist

17. 100% du: I vilka situationer känner du skuld? #charlottepodden



Oops, nu gjorde jag fel!
När den tanken kommer har jag skuldkänslor.

Skuld kan vara så mycket. Det kan handla om känslan att göra fel. Men också att stå i skuld till någon eller något. Jag själv står i skuld till banken för mitt boende. Många kan säkert också känna skuldkänslor kring vad vi gör med jorden och klimatet och funderar på hur de kan kompensera för den skulden.
Det är också vanligt att lägga skuld på andra. Beskylla andra för sitt elände. "Det är ditt fel" är ett sätt att skuldbelägga.
Endel människor har lättare för att ta på sig skuld, medan andra har lättare att lägga skuld på andra.
Ett vettigt sätt att hantera det kan vara att reflektera över vem/vilka som har ansvar i en situation.

Här är senaste avsnittet av #charlottepodden. Där läser jag kapitlet om skuld ur nya ljudboken 100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap och resonerar en del kring skuld och skuldkänslor.

Lyssna och reflektera över din egen relation till skuld.
Är den sund?
Finns det något du vill ändra?



Varför gör jag #charlottepodden?
Jag är en kärlekskrigare som vill bidra till mer kärlek i dig och i världen. För mig startar den resan inne i mig - och inne i dig. När jag kan känna självkärlek och självacceptans är det lättare att också vara kärleksfull mot andra. Det är lättare att göra val som är mer kärleksfulla på livets alla arenor. Kärleksfullhet smittar, är min erfarenhet.
En av mina arenor som #kärlekskrigare är #charlottepodden.
Här möter jag människor som jag betraktar som något slags kärlekskrigare. Som står upp för att vara sig själva, som har något slags mission och där det blir extra spännande om ord som kärlek, sexualitet, relationer och tantra är tillåtna.
När jag hade gjort drygt 100 avsnitt av #100procentpodden, kändes det viktigt med förnyelse. Framförallt var det flera lyssnare som önskade höra mer av mig. Därför kommer podden att innehålla i första hand två sorters avsnitt. 
I den ena handlar det om hur du kan ta makten i ditt liv och i det andra möter jag intressanta, roliga, härliga, spännande människor.
Du kan ta makten i ditt liv, genom att se på dig själv med en klarare blick - och acceptera dig själv som du är. Det skrev jag om i boken ”100% Charlotte - ta ditt inre ledarskap”. Nu finns den som ljudbok (premiär i september 2019) och jag har därmed läst in hela boken, kapitel för kapitel. Varje kapitel är kort och avslutas med en reflektionsfråga. I #charlottepodden kommer jag att läsa upp kapitel och reflektera kring innehållet - och min intention är att du också kan börja reflektera över dem. Ju mer koll du har på dig, ju mindre rädd du är att möta alla sidor av dig, desto mer av en #kärlekskrigare blir du.
I intervjuavsnitten kommer du att möta många kvinnor (som det ser ut just nu) och vi kommer att tala om djupa aspekter av livet - samtal som jag hoppas också kan inspirera dig till att ta makten i ditt liv.
Du får gärna föreslå personer jag ska intervjua, eller teman som du tycker är viktiga för en #kärlekskrigare. Sexualitet och tantra är det extra lätt att få med mig på - för jag menar att när vi har kontakt med vår sexuella kraft, kan den smitta och göra resten av livet härligare.
Lyssnare hittar poddar genom att rekommendera den vidare till vänner och bekanta. Jag blir oerhört tacksam om du gör det.
  1. Skriv en recension av podden i din podcastapp. (Eller nöj dig med att ge den en massa stjärnor).
  2. Dela poddavsnitt med andra, rekommendera podden till andra, tagga ordet #charlottepodden, så kan fler hitta den
  3. Jag driver #charlottepodden helt på min fritid. När du har lust att stödja mitt arbete, swisha gärna en slant till 0703224242 och skriv ”till kärlekskrigaren” eller ”till charlottepodden” så vet jag vad det gäller.
Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

charlottepodden 5077299658326720802

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Skuld och skam ... Jag har verkligen skammat mig själv genom åren. OCH skyllt på andra :-) Men ju närmare mig själv jag kommer, desto mindre av både det ena och det andra känner och gör jag. Jobbar mycket med Byron Katie:s The Work. Och med annat klargörande, som meditation och reflektion. Tycker att det hjälper massor.

    Så himla viktigt att du tar upp det här! TACK
    hälsar Malin

    SvaraRadera
  2. Skuld! Det är bara att inse att jag tar på mig skuld jag inte behöver. Jag hittar anledningar till varför jag måste ta på mig skulden dessutom. En komplicerad historia. Viktig för mig att tänka till på. Tack för att du lyfter ämnet.

    SvaraRadera
  3. Skuld.
    Jag har fått en mycket bättre relation till skuld (och skam) genom åren. Skamma mig själv gör jag allt mindre, och märker ganska omgående om andra försöker göra det också och då säger jag ifrån. Skuldbelägga mig själv eller andra gör jag också allt mindre av... helt enkelt för att jag nog blivit så bra på att observera när jag "eldar för kråkorna", dvs när jag ödslar energi på känsloyttringar som inte gagnar. Som skuld. (Och skam.)

    SvaraRadera
  4. Jag har som alla andra också känt skuld och skam när jag har gjort fel. Idag har jag en helt annan relation till "att göra fel". Jag ser på det som ett alternativt sätt till att lära mig något nytt. Egentligen finns det inga misstag. Bara ett annat sätt att ta sig fram på den slingriga stigen mot drömmen.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item