charlottecronquist

Lekfull tantra: Så här enkelt kan du känna din energi

När jag pratar om tantra eller leder kurser i tantra brukar jag prata om energi.
Många ser det som ett flummigt begrepp - men det behöver det inte vara.
Egentligen är det ganska enkelt.

Tänk dig att du dansar vilt en stund och att du fortsätter tills du är svettig. Om du då stannar och blundar och bara lägger märke till vad som händer i din kropp, så får du en direktupplevelse av vad din energi är.
Svetten, den högre pulsen, andningen som går snabbare - är alla exempel på att energin rör sig i kroppen. Det är en av förklaringarna till att vi brukar dansa på mina kurser - det får igång energin och du som är deltagare förflyttas snabbt till här och nu.
Det går också att göra en rad enkla övningar för att förnimma det där med energi. En av de allra enklaste ser du på bilden - och den är tagen ur min bok "Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet". 
Det börjar helt enkelt med att du gnuggar händerna emot varandra, tills du känner att det börjar bli varmt - och en stund senare har du format en energiboll mellan händerna.
Första gången jag gjorde det kändes det märkligt, ja lite konstigt. Nu är det hur naturligt som helst.
En av de fiffiga grejerna med att ge dig en direktupplevelse av vad energi är, är att det då blir lättare för dig att föreställa dig energiströmmar som kan skapas i olika andningsövningar - och om du tränar och är lite uthållig, kan det på lite sikt bidra till att du får lättare både att känna energin in din kropp och att den lättare sätts igång.

En av övningarna som brukar vara med på mina kurser är en cirkelandning som sker i par, där deltagarna får pröva att skicka energi med hjälp av sin andning. När jag började göra den övningen hände det till en början inte särskilt mycket - men i dag är det helt annorlunda. Den enkla andningsövningen kan sätta fart på min sexuella energi och till och med ge mig energiorgasmer.
Vill du också testa tantra under trygga former och med fullt samtycke? 
Då har jag två kurser under hösten. Den första är en parkurs redan nästa helg, 19-20 oktober och de det finns plats för 2 par till. Den andra är en kurs dit du kan komma ensam (eller i par) och den sker 7-8 december. Båda sker i Stockholm.

Här kan du läsa mer om parkursen.
Här kan du läsa mer om helgkursen.

Vet du redan nu att du vill gå en kurs kan du anmäla dig genom att swisha avgiften (2500 kr inkl moms) till 1234 76 22 09 och ange tantrapar eller tantra dec - samt din e-postadress (så jag kan skicka välkomstbrevet). Vill du betala på annat sätt, läs vidare på hemsidan.

Är du lite nyfiken, men vill vänta med att gå kurs rekommenderar jag dig att läsa boken "Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet" - som bland annat innehåller massor med övningar och en enkel beskrivning av vad tantra är. Du kan köpa den av mig (hemsida eller swish) och då får du en kärlekshälsning från mig. Samma swish och du betalar 270 kr (inkl porto).

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer


Related

sexualitet 6558022301446772100

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Ja det är så härligt med den där energibollen, den kan ju vara så olika stor beroende på hur jag mår. Bra tips till de som inte provat ❤

    SvaraRadera
  2. Tack för en lättillgänglig beskrivning av tantra!

    Har testat bollen och det är himla coolt tycker jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har också testat det och tycker liksom du att det är en fascinerande cool övning - så du som inte testat, gör't!

      Radera
  3. Det är ju det som är så härligt... att kunna göra något riktigt enkelt... för att känna på något. Och det är ju sådant som du Malin bjuder på väldigt ofta... Som skammålen jag läste om i dag ;)

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item