charlotterudenstam

Människor jag inte kände till. Dossie Eston. "The ethical slut".

Märkligt det här livet är. Jag ser ett citat på Facebook, som träffar mig i hjärtat. Det är Dossie Eastons definition av ordet Slut (på...


Märkligt det här livet är.
Jag ser ett citat på Facebook, som träffar mig i hjärtat.
Det är Dossie Eastons definition av ordet Slut (på svenska ungefär "slampa".
"En person av vilket köns som helst som har modet att leva livet enligt den radikala idén att sex är härligt och att njutning är bra för dig."
Det är ju den typen av tankar jag ofta möter, när jag talar om sexualitet.
Men vem är då Dossie Easton? Det hade jag verkligen ingen aning om.

Jag tycker det är spännande att söka runt på nätet, att när jag ser något eller någon som verkar spännande, klicka vidare på det, eller söka på namnet, att googla mig djupare in för att lära mig nytt.
Och jag hittar så mycket och så oväntat.

I just det här fallet var det namnet jag googlade vidare på Dossie Easton. Det är spännande att liksom möta ett jungfruligt namn, ett namn jag aldrig hört talas om och sedan se vad som händer när nätet öppnar sig.

Inför just Dossie Easton tänker jag: 
Men henne borde jag ha känt till. Men det gör jag alltså inte.

Fascinerad läser jag om en människa som vågat göra modiga val genom sitt liv. Som skrivit böcker som "The Ethical Slut" - en guide till personer som vill leva i öppna relationer oavsett sexuell preferens och flera böcker som guidar personer som vill lära sig mer om BDSM.
Spännande verkligen. 
De korta utsnitt av hennes liv som Dossie, i dag 70 år, beskriver på sin hemsida får igång min fantasi. 
Det är nästan som att läsa en saga:

"Jag emigrerade till San Fransisco vid den stora migrationen 1967, jag var ett glatt blombarn i The Summer of love, och jag har levt i denna magiska del av världen sedan dess. Min dotter föddes 1969 och att vara hennes mamma har varit det största nöje och privilegium i mitt liv. Kort efter hennes födsel tog jag det heliga löftet att alltid  leva ett ickemonogamt liv".

Wow, liksom, vilken kvinna.

En kvinna som under årens lopp har jobbat som psykoterapeut och sexrådgivare och som särskilt vänt sig till dem som inte känner igen sig i traditionell familjebildning eller sexualitet. 

"Jag är hängiven feminister, polyamorösa, bdsm, andliga, LBTQ-människor och deras värld. Tillsammans med mina klienter och i mitt eget liv utforskar jag nya sätt att se på kön, sexualitet och relationer. Hängivet erbjuder jag autentiskt, respektfullt, kompetent och medkännande psykoterapi och relationsrådgivning till människor som utforskar icke-traditionella livsstilar."

Och jag undrar hur många Dossie Easton hunnit möta, som äntligen vågat vara sig själva i hennes närvaro?
Jag noterar också att hon har skrivit en bok som handlar om kopplingen mellan sexualitet och andlighet. Så här skriver hon:
"Allt för många människor tror att sexualitet är två saker som är exklusiva eller något som på något sätt är motsatser till varandra. Sex är ett underbart sätt som anden kan röra sig i våra liv, i våra kroppar och mellan varandra. När vi möts sexuellt skapar det intensiva förbindelser och skapar kärleksvågor. Inget kan vara mer heligt än att dela vår sexuella eld."

Jag är en del av #blogg100. Detta är dag 19.

Related

sexuality 836105680295496203

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Ja visst är det spännande när man möter människor som träffar en starkt i magen och som man aldrig tidigare känt till! Härligt inlägg!

    SvaraRadera
  2. charlotterudenstam20 mars 2014 08:21

    Tack Anna-Karin! Jag gissar att välden är fylld av fantastiska människor att upptäcka... och jag gläder mig varje gång. <3

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item