charlotterudenstam

Veckokrönika18: Vad händer när jag släpper taget och vågar känna det som är?

Jag känner mig som ett löv som långsamt singlar ner mot marken. Jag har ingen aning om hur något ska gå, kanske kommer vinden att ...
Jag känner mig som ett löv som långsamt singlar ner mot marken.
Jag har ingen aning om hur något ska gå, kanske kommer vinden att ta lövet, kanske kommer det att singla under lång tid, kanske kommer det att landa mjukt.
Hur som helst känns det rätt spännande att vara nu och inte veta något om framtiden.

Egentligen vet jag ju ingenting om framtiden. Jag kan bara tro eller förmoda en massa. För en del år sedan gick jag Essence Training. Där fick jag lära mig en metod som kallas inquiry, som enkelt uttryckt handlar om att undersöka livet, just nu, att vara nyfiken och ta emot sanningen, vad den än innebär och att inte ta något för givet.

Ibland kan livet kännas mer förutsägbart än annars, när man har ett jobb att gå till, eller uppdrag som pågår under längre tid, när barn ska till skolan, när den 24:e kommer och lönen trillar in på kontot.

För mig har livet aldrig varit mindre förutsägbart än nu och det är med skräckblandad förtjusning jag använder metaforen med det långsamt singlande lövet. För det jag känner att jag gör just nu är att jag släpper taget, jag surrender, och låter livet hända mig. När jag gör det blir jag överraskad av livet och vart det för mig.

Nyligen var jag mer än bekymrad över allt jag vill göra, alla projekt jag vill dra i, alla planer om att bidra till mer kärlek i världen som jag vill genomföra. Plötsligt började min mitt huvud klaga, jag fick endel yrselkänslor framför datorn och det lugnade inte ner sig förrän jag sa: Nej, nu måste jag sluta jaga världen och uppdragen ett tag. Jag fokuserar The JoyRide Experience och tar emot de uppdrag som kommer. Jag släpper helt enkelt taget, jag släpper oron och tillåter mig att ge plats också för livet, för andhämtningen, och för att saker ska kunna hända.

Dagen efter att jag uttalade en intentionen högt kom det ett uppdrag, nästa dag hörde ytterligare en person av sig… som för att säga: Det kommer att ordna sig, det är inte jaktsäsong nu, du kan vila från just det.

Nu står jag också inför att bjuda in ett teveteam i vårt hem, producenten har förberett mig väl, vi har samtalet om upplägg, frågor, scener som ska tas och det känns riktigt bra. Men nu är det dags att släppa taget, öppna dörren för teveteamet och ta emot livet… att låta det hända som ska hända… det är lite läskigt och samtidigt, för mig, känns det som enda möjligheten. Att jag möter tevekameran som mig helt enkelt och litar på att det bär.

Så under ett par dagar är jag i en bubbla med teveinspelning. Det kommer att ske en massa saker där, men jag har rensat på skrivbordet, så att jag ger detta all energi – vilket är lite ovanligt för mig, jag ska alltid ha händerna i flera syltburkar uti fall att.
För mig är det att släppa taget. Att bara göra en sak, följa flödet… och vara nyfiken på vad som ska uppstå.

Så om du gillar mig, skicka gärna lite energi eller tankar till mig under de här två dagarna, det sägs att det kan vara energikrävande att ha en kamera i närheten under ett par dagar. Vi får väl se. Naturligtvis berättar jag mer senare.

Jag är en del av #blogg100. Detta är dag 73.

I dag är det min namnsdag. Tjohoo!

Related

veckokrönika 7116628545053233417

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Anna G Hoffmann12 maj 2014 14:59

  Grattis på namnsdagen!

  SvaraRadera
 2. charlotterudenstam12 maj 2014 16:40

  Tack Anna Ganga för det... det värmer. så roligt att vi har fått en del kontakt igen. <3

  SvaraRadera
 3. Lycka till å Ljus å Värme å Kärlek <3 Grattis å Lycka Till <3

  SvaraRadera
 4. Grattis å Lycka Till <3 KraM......

  SvaraRadera
 5. charlotterudenstam12 maj 2014 21:31

  Å tack, första dagens inspelning har gått riktigt bra, fortsätter hela dagen i morgon också <3

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item