charlotterudenstam

Kåt på livet: Du kan njuta så mycket mer av livet och av sex när du är närvarande i det som händer.

Livet sker här och nu. Du andas nu, du njuter nu, din kropp är här och nu. Men väldigt ofta tappar vi bort kroppen och drömmer oss bort...Livet sker här och nu.
Du andas nu, du njuter nu, din kropp är här och nu.
Men väldigt ofta tappar vi bort kroppen och drömmer oss bort till det som varit eller det som vi tror ska komma. Det är så lätt att tappa bort själva levandet i alla de där tankarna.
Vi vill bidra till ett liv där du njuter av att vara du, där du känner dig fri att vara du och där du är i kontakt med din sexuella energi.
Därför är kroppen en av huvudpersonerna på vår kurs The JoyRide Kåt på livet.

Ju mer jag är i kroppen, desto större möjlighet har jag att njuta. 

Jag lyssnar ofta på Kristoffer Triumfs utmärkta intervjupod ”Värvet”. Plötsligt nämner han, lite valhänt, Eckhart Tolle, han verkar inte riktigt veta vem det är, men vet att han har skrivit en bok som heter ”The power of now” och kommer med ett försiktigt förslag till intervjupersonen Filippa Reinfeldt om att känna livet här och nu.


Teckning: Charlotte Rudenstam, sex- freedom to be your
Vilken är skillnaden i upplevelsen att ha sex i närvaro jämfört med när du tänker på annat?


Eckhart Tolle är en av de personer som bidragit till att jag uppmärksammar vikten av att faktiskt leva livet här och nu. Eller snarare, han har hjälpt mig att fatta att livet sker här och nu. Han talar om närvaro.


Jag älskar inte i går eller i morgon. 
Jag älskar nu. 
Det är så superenkelt och samtidigt så fundamentalt.

Många av nutidsfilosoferna tappar ofta bort en viktig aspekt: 
Själva kroppen vi lever i. 

Många nutidsfilosofer pratar mer om att släppa tankar, ändra tankar, ändra fokus eller själv bestämma var vi lägger vår uppmärksamhet. Det är bra att lyfta fram de aspekterna – men de riktar sig till huvudfotingarna i oss.


Livet sker nu

Om vi verkligen vill njuta av livet och känna det här och nu behöver vi har kroppen och kroppsmedvetenheten med på resan.
 • Kroppen är här och nu.
 • Andningen sker här och nu.
 • Beröring sker här och nu.
 • Ljudvågorna rör sig här och nu.
 • Vi känner i kroppen här och nu.
 • Energin i kroppen rör sig här och nu.

Aktiva meditationer

Den indiske meditationsgurun Osho fattade att den västerländska människan var så fylld av tankar och görande att det var svårt för henne att stilla sitt sinne. Han förstod att många inte skulle klara den stilla meditation som till exempel Eckhart Tolle företräder. Han ville sätta kroppen i arbete, han ville utmatta och trötta ut kroppen, för han menade att det är först då, som det blir lättare för västerlänningen att gå från görande till varande.

Jag tror det var därför ett av hans främsta redskap var aktiva meditationer. 
Nästan alla Osho-meditationer är en timme långa. Somliga av dem – som dynamic meditation – känns som ett gympapass. En av de saker som händer är att medvetenheten om kroppen ökar. Pulsen slår snabbare, andningen blir snabbare, svetten rinner, smärta kan uppstå… men ur detta kommer något annat, något djupare: En möjlighet at verkligen vara i kroppen här och nu. Att känna den. Att gilla den. Att skapa kontakt med den.

Kroppen är njutningstemplet


Själv levde jag mina 40 första år som en huvudfoting. Sedan dess har jag steg för steg klivit in i kroppen. Ett verktyg har varit aktiva meditationer. Ett annat har varit att lyssna på kroppen, att dansa med kroppen istället för med huvudet, att gå med kroppen istället för med huvudet, att lägga märke till det kroppen känner – värme, kyla, vind, smekningar.

Ju mer jag är i kroppen, desto större möjlighet har jag att uppleva livet här och nu. Desto större möjlighet har jag att njuta. Desto större möjlighet har jag att släppa taget … om tankar och idéer, om det som var i går eller kommer i morgon. 
Jag lever faktiskt ett helt annat liv i dag än tidigare. Idag är jag mer Kåt på livet än någonsin tidigare.

I vår helgkurs Kåt på livet är din kropp en av huvudpersonerna. Vi kommer att göra flera övningar där du får känna din kropp, bli mer medveten om den. Du kommer att få dansa, meditera, reflektera – allt för att bringa dig hem, till dig själv, till din kropp, till här och nu.

Meditation:

Ett steg som du kan ta just nu är att lägga en hand på din arm och långsamt dra med handen och vara med hela din uppmärksamhet i beröringen. 
Vad känns precis just nu?Related

livet 8888492477144115953

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Spännande läsning och en bra påminnelse om att komma ner i kroppen från att ofta vara i knoppen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jeanette. Hoppas jag inspirerar <3

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item