charlottecronquist

Charlotte och Alexander: Vi skiljer oss och låter relationen växla in på ett nytt spår.

Vi gifter oss efter 100 dagars bekantskap. 9 juli 2003.

Vi väljer att skilja oss tillsammans. Vi väljer att gör det innan vi kastar sten på varandra, innan kärleken är slut, innan bitterheten finns där. Vi väljer att skiljas medvetet och i kärlek. 

Kärleken är där.
Hjärterummet är där.
Den ömsesidiga respekten är där.
Det kanske är just därför vi väljer att skilja oss och låter relationen växla in på ett nytt spår.


I elva år har Alexander och jag levt sida vid sida dygnet runt. Vi har valt ett intensivt och nära liv. Vi har levt, älskat och jobbat tillsammans. När vi nu gemensamt har fattat beslutet att ändra detta har vi satt igång en frigörelse- och sorgeprocess.

Det är svårt att skilja sig från sin bästa vän, svårt att skilja sig från den som fått ta emot alla förtroenden, svårt att skilja sig från den man har byggt upp drömmar med, svårt att skilja sig från den man har förverkligat många drömmar med. Det är möjligen något lättare att skilja sig från de kraschade drömmarna, från hoppet som gått förlorat, från känslan av att långsamt glida isär.

Det är svårt att urskilja en enskild händelse som lett oss till detta beslut. Men så mycket kan vi säga att en avgörande faktor för att vi skiljer oss är att vi fick hyreskontraktet till The JoyRide Experience hävt bara tre veckor före festivalen. Detta har lett en höst fylld av ekonomiska svårigheter som blivit för tunga för oss att bära tillsammans.

Vi jobbar professionellt med sexualitet och relationer. Vi jobbar med att bidra till att människor känner sig mer trygga med sig själva och sina liv. 

En konsekvens av det är att vi också tittar på vår egen relation. 
Hur fungerar den på djupet? 
Är det något som behöver förändras? 
Är det något som saknas som någon av oss skulle önska mer av livet? 
Hur mycket är jag beredd att kompromissa? 
Vad händer i hjärtat, i själen, i kroppen, i såren när kompromisser sker? 
Låter jag en del av mig själv dö i kompromissen?

Alexander och jag ska skilja oss. Processen är i gång. Vi väljer att skilja oss tillsammans. Vi väljer att skilja oss innan vi kastar sten på varandra, innan kärleken är slut, innan bitterheten finns där. Vi väljer att skiljas medvetet och i kärlek. Tillsammans och enskilt lyfter vi på stenarna, försöker att se klart. Vi väljer att göra detta som en medveten process, där vi tillåter alla känslor att finnas med. Vi tillåter sorgen. Vi tillåter besvikelserna. Vi tillåter möjligheterna att finnas. Och vi tillåter tankar på en gemensam framtid, under andra förtecken.


Ibland känns det som att vi är två garnnystan som har trasslat in sig totalt i varandra. Vem är jag och vem är Alexander? Nu arbetar vi aktivt för att trassla ut de där trådarna, för att kunna stå med lite distans till varandra, för att kunna se vart vår kärleksfulla och hjärtevarma relation ska ta vägen.

För även om vi skiljer oss, även om vi separerar, så kommer vi att fortsätta att ha en stark relation.

Vi kommer att fortsätta jobba tillsammans.

Vi kommer att vårda våra ”barn” The JoyRide och Lustochliv. Vi vet redan nu att vi kommer att ordna Kåt på livet-kurser i vår och kanske någon mer kurs – kring relationer och det vi själva lärt och lär oss. Men planerandet går, av förklarliga skäl, lite långsammare än annars.

Emellanåt kommer sorgen upp som ett berg mellan oss.

Sorg att ta hand om.

Sorg som tvingar oss att stanna upp.

Sorg som gör att vi för en stund eller två vilar i varandras famn och tillåter de känslor som finns där.

Sanningen är att framtiden är ett oskrivet blad för alla.

Och för Alexander och mig är det extra oskrivet.

Det är så många frågor som ännu saknar svar, om allt från praktiska saker som nya boende, uppdelning av gemensamma saker till hur vi förhåller oss till varandras känslor och kroppar.Kärlek och ljus

Alexander och Charlotte


PS: Jag hoppas att många av er som läser detta möter oss nu i helgen på The JoyRide Winter. Låt oss visa att det går att mötas i kärlek också efter att detta livsavgörande beslut är fattat.

Medan vi får mycket plats i media, växer beslutet om att ta relationen till en ny fas. M-magasin november 2014Related

livet 7188968431320548327

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Ni finns där, båda två, i mina tankar och affirmationer. Kram T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du. Nu kanske du kan se ett mönster i mina lite ledsna blogginlägg. Kram till dig med T.

   Radera
  2. Kram till Er......Garnnystan är svårt
   Vem är jag o Vem är den andre
   Lysnnar gärna på Er
   om erfarenheter av det....
   Britta Lind

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item