charlotterudenstam

Gudomligt sex. Kalendern lucka 15. Quodoushka - en väg till sexuell visdom

5rt4

Jag fortsätter på det shamanistiska spåret. I går fick du möta Baba Dez Nichols och i dag berättar jag om shamanistisk sexuell visdom och quodoushka.

Quodoushka visar hur du kan uppskatta din sexualitet som något heligt och grundläggande. Det erbjuder ett sätt att läka sexuella sår och det är det sätt att lära sig att upprätthålla riktigt närande relationer.


Människan har intresserat sig för sexualiteten förmodligen så länge vi har funnits som art. I många äldre kulturer har man också sett sexualiteten som något heligt och med en andlig dimension.

Spännande, spännande.

Med quodoushka hamnar jag bland Amerikas indiankulturer och en tradition som känns berikande för mig som nutidsmänniska.

Okej - jag läser om chuluaqi quodoushka. Det första ordet står för den grundläggande livsenergin som innefattar och strömmar genom allt. Det andra avser unionen mellan två energier som möts för att skapa mer än summan av de individuella delarna. Quodoushka lär ut att sexuell energi är det mest kraftfulla sättet som vi direkt kan känna den där grundläggande energin (chuluaqi) ur vilken vi alla är födda.
Låter det krångligt?

Alltså - vi är alla födda ur en urenergi och det tillfälle då det är lättast att komma i kontakt med det är när vi får orgasm. Då släpper alla spärrar, all kontroll, all skuld och all skam. När vi ger oss hän blir vi vår essens.Jag har läst Amara Charles bok The Sexual Practices of Quodoushka och förra våren gick jag Åsa Kullbergs kurs Shamanistisk sexuell visdomhär är en ögonblicksbild från den.

Qoudoushkaboken är väldigt matnyttig. Dels får du på ett lättbegripligt sätt lära dig om den indianska världsbilden - som utgår från de fyra väderstrecken - och om hur sexualiteten är kopplad till dem. Du får möjlighet att göra en rad ritualer och övningar för att komma i kontakt med din sexuella energi. (Flera av dem kan du också göra på Åsas kurser.)

Dessutom visar Amara Charles kopplingarna mellan anatomi och njutning. Hon visar att det finns nio grundläggande former för yonin, fittan, tupulin (det indianska ordet), och för lingam, kuken, tipilin (det indianska ordet) och anatomin påverkar hur vi njuter.

Jag tar kvinnan som exempel:
Det finns djupa och grunda kvinnokön,
det finns stora och små blygdläppar,
avståndet mellan klitoris och vaginaöppningen varierar,
klitoriskappan ser olika ut
och g-området kan sitta olika långt in.
Allt detta påverkar hur en kvinna njuter, vilken beröring hon gillar.
Och motsvarande anatomiska skillnader finns för män.

Jag tror att mycket trauma och elände kring kön skulle minska när vi kan mer om hur vi själva är beskaffade och får kläm på anatomi och njutning.


En del av ett konstprojekt från Ylva Maria Thompson: http://www.ylva-art.com/

Related

adventskalender 2014 4838291689261703290

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item