charlotterudenstam

Fri fredag: En sexuellt frigjord kvinna är sensuell


Nyligen stötte jag på ett inlägg av Ev'Yan Whitney där hon går igenom 14 kvaliteter som kännetecknar en sexuellt frigjord kvinna.
Listan med kvaliteter inspirerar mig. Därför presenterar jag, under  vinjetten Fri fredag, de 14 kvaliteterna på mitt sätt.


"Hon är sensuell, vilket innebär att hon verkligen lever i sin kropp. Hon är i kontakt med alla sina sinnen, i synnerhet sin intuition och hon är medveten om vilka känslor som ryms i hennes kropp. Hon kan känna saker på en djupare nivå och kanske är lite empatisk. Hon är i kontakt med kroppens rytmer och om du frågar henne hur hon kan vara det, svarar hon helt enkelt: "Jag lyssnar". Hon tar plats, både fysiskt och energimässigt utan att be om ursäkt."

Hur medveten om din kropp är du? Hur mycket är du i din kropp? Hur mycket känner du vad som händer i kroppen?

Vi lever i ett samhälle som, tycker jag, är mer intresserat av knoppen än av kroppen. Vi tänker oss genom livet. Men för att växla om till att bli mer sexuellt frigjord behöver du komma mer i kontakt med kroppen, lyssna på den, röra vid den, försöka uppfatta vilka signaler den sänder ut.

Du kan träna upp denna förmåga och göra det lekfullt. Att bli en sexuellt frigjord kvinna handlar inte bara om att göra saker som är sexuella, det handlar om att komma hem i dig själv, att ta plats i ditt liv - och ett viktigt steg är att njuta av beröring och att kunna tolka din egen kropps signaler.

Här är en enkel övning som kan bidra till att du blir mer kroppsmedveten.


Låt ena handen vila i ditt knä. Ta sedan och rör vid den handen med dina fingrar, rör handen fjäderlätt. Lägg märke till hur det känns i den mottagande handen och i den givande handen. Pröva att använda hela handen vid beröringen, pröva att röra med olika tryck och i olika hastighet.

Andas mellan varje ny rörelse. Känn hur det känns i kroppen. Känn hur det känns precis där din hand möter din andra hand. Känn om beröringen känns på fler ställen i kroppen än där det fysiska mötet är. Var riktigt närvarande i din beröring, rikta hela din uppmärksamhet mot dessa punkter och bara lägg märke till vad du upplever.


#frifredag

Charlotte Rudenstam är coachförfattare och föreläsare som vill bidra till att du älskar livet. Hon skapar 100%-podden där du möter fantastiska människor som älskar livet.
Författare till  böcker som ”100 % Charlotte – Ta ditt inre ledarskap” ochIngen skam i kroppen – frigör din sexuella kraft”.

Related

sexualitet 2688392849758452888

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item