charlotterudenstam

Varje blomma är unik. Meditationer över Jantelagen.Du skall inte tro att du är förmer än vi.

Det känns som att Jantelagens sjätte bud är en klockren projektion. Hela lagen andas arrogans och översitteri. Och här har självaste överkuckun mage att säga till dig att du inte ska tro att du är förmer...

Jantelagen beskriver ett hierakiskt samhälle, där det tycks vara bättre ju högre upp du är på stegen. Men tänk om du väljer en annan syn. En syn av gemenskap och samhörighet.

Meditera över följande:


Varje blomma på ängen är unik. Jag också. Jag strålar på mitt sätt.Jantelagen, med sina tio budord, uppfanns av den nordiske författaren Aksel Sandemose och den stod att läsa för första gången i hans roman "En flykting korsar sitt spår" (1933) - som bland annat skildrar det mentala klimatet i Jante, som i själva verket var den danska staden Nyköping Mors.

Jag ger dig möjlighet att meditera över jantelagen... för att du ska stärka dig själv, känna dig mer värdefull och kärleksfull och för att världen behöver så mycket kärlek i denna tid. I Jante skapas i själva verket krig, hat och förvirring. Så detta är ett litet vänligt projekt strax innan vi går in i juletiden.

Related

meditation 1233020037052565233

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item