charlotterudenstam

Jag duger som jag är. Meditationer över Jantelagen.Du skall inte tro att du duger till något.I Jantelagens sjunde bud kommer jag i kontakt med den duktiga flickan i mig. Att inte duga är bland det värsta. Kanske kan detta, att inte duga, ge dig känslan av att hota ditt existensberättigande. Men hur kan någon annan avgöra att du inte duger? Och på vilka premisser? Vad är det att duga?

Meditera gärna över:

Jag duger precis som jag är. Jag älskar mig som jag är.Jantelagen, med sina tio budord, uppfanns av den nordiske författaren Aksel Sandemose och den stod att läsa för första gången i hans roman "En flykting korsar sitt spår" (1933) - som bland annat skildrar det mentala klimatet i Jante, som i själva verket var den danska staden Nyköping Mors.

Jag ger dig möjlighet att meditera över jantelagen... för att du ska stärka dig själv, känna dig mer värdefull och kärleksfull och för att världen behöver så mycket kärlek i denna tid. I Jante skapas i själva verket krig, hat och förvirring. Så detta är ett litet vänligt projekt strax innan vi går in i juletiden.

Related

meditation 6397920120529975561

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item