charlotterudenstam

Jag är medveten om hur lite jag vet. Meditationer över jantelagen.


Du skall inte tro att du vet mer än vi.
I Jantelagens femte bud är det tänkt att du ska känna din egen okunskap, att känna att någon annan, kanske makten, kanske samhället, kanske kyrkan vet mer än du. Du kan inte och bör inte tävla mot auktoriteter. Jag läser också in tankar om att tro på den ”vi” som vet mer.

Frågan är då hur viktigt det är att veta? Kanske finns det också andra dimensioner?

Meditera över följande:

Ju längre jag lever, desto mer medveten blir jag om hur lite jag vet.

Jantelagen, med sina tio budord, uppfanns av den nordiske författaren Aksel Sandemose och den stod att läsa för första gången i hans roman "En flykting korsar sitt spår" (1933) - som bland annat skildrar det mentala klimatet i Jante, som i själva verket var den danska staden Nyköping Mors.Jag ger dig möjlighet att meditera över jantelagen... för att du ska stärka dig själv, känna dig mer värdefull och kärleksfull och för att världen behöver så mycket kärlek i denna tid. I Jante skapas i själva verket krig, hat och förvirring. Så detta är ett litet vänligt projekt strax innan vi går in i juletiden.

Related

meditation 2662112153160123193

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item