charlotterudenstam

Möt dina utmaningar med lekfullhet.


När livet krånglar är det lätt att tycka att det är tungt och jobbigt.
Du behöver göra en förändring och ser bara problemen, dina misstag och räknar misslyckandena.
Men tänk om du kan göra på ett annat sätt? Möta livet på ett mer lekfullt sätt?Låt oss säga att du har beslutat dig för att sluta röka. Plötsligt sitter du där med en cigg i handen. Du förbannar dig själv, tycker du är hopplöst och tagelskjortan och piskan är farligt nära.

Men tänk om du, i detta ögonblick, istället kan se nyfiket på dig själv. Vad var det som gjorde att du nu röker en cigg? Vilka steg förde dig bort från din valda väg, rent konkret?

Låt mig vidga bilden – och verkligen måla en bild.

Du befinner dig i ett land – i detta fall det rökfria landet – vid landets gräns finns en å. På andra sidan ån ligger rökarlandet. När du vandrar runt i landet, ganska nära ån, så ser du att det då och då finns små enkla broar mellan ditt och det andra landet. Tricket för dig är att stanna kvar, även om bron verkar lockande.

När du plötsligt, ibland nästan obegripligt, befinner dig i det andra landet, fråga dig då: Hur såg bron ut? Vad var det som gjorde att du klev över? Hur ser situationen konkret ut?

Jag ser för mig att du är som en nyfiken utforskare, som verkligen är nyfiken på de där mekanismerna. Vad för mig från den plats där jag vill vara, till en gammal plats, ett gammalt mönster. Ju mer medveten du blir om dina broar, desto lättare tror jag det blir att göra medvetna val.

Det kan rent av bli roligt att ta reda på hur just du fungerar, vad som lockar, vad som får dig på avvägar... I detta lekfulla utforskande kan det också bli lättare att se på tillfälliga nederlag som just det.

Tänk dig att du nu går i rökarlandet och ska tillbaka till det rökfria landet. Hur ser de broarna åt. Vad kan locka dig över ån till platsen du verkligen vill vara på. När du ser det, blir också det ett lättare val.

Jag bara spritter av glädje av detta sätt att närma sig ett inre förändringsarbete.

Lek dig fram.Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

livet 3091176813979093401

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item