charlottecronquist

Tantrasex: En grundövning att börja utforska tantra med


Upptäck en av grundövningarna i tantrasex där du och en älskad person sitter nära varandra, andas tillsammans och aktiverar den sexuella energin.

Ibland kallas positionen Yab Yum (mamma, pappa) ibland för Shakti Shiva (den feminina principen och den maskulina principen).

Så här kan du göra när du vill börja träna på tantrasex.


”Intellektet är en vacker tjänare, men en fruktansvärd herre. Intellektet är det verktyg som gör att vi känner oss separerade från varandra. Det intuitiva, medkännande hjärtat är porten in till vår känsla av att höra samman.”

Ram Dass

Först av allt, tantrasex är bara en liten del av tantra. Egentligen är tantra ett sätt att leva, där det ingår andning, energi, kropp, beröring, andlighet och ritualer. Tantra brukar ses som en väg till gudomliga aspekter och dit går det enklast att nå genom att älska, men är också möjligt genom andning, yoga och meditation.

I tantra används polariteten som kan uppstå mellan maskulin och feminin energi. Den är lättast att komma i kontakt med när en man och en kvinna möts, eftersom vi är mest vana att vara i den energi som representerar vårt fysiska kön. Samtidigt går det självklart att göra tantraövningar med en person av samma kön, men då är det bra om personerna väljer vilken energi de ska vara i.

Själva positionen

Mannen sitter med korsade ben och kvinnan sitter vänd mot honom i hans knä med benen runt hans nedre rygg. I denna position representerar paret Shiva och Shakti, den gudomliga maskulina respektive feminina energin.

Om den här förklaringen känns flummig för dig, låt det bara passera, allt som du möter behöver du inte förstå eller processa genom dina tankar. Bara tillåt dig att följa flödet. Så bara släpp taget och börja testa att mötas i yab yum. Tillåt er att göra det i minst 20 minuter och sätt ett alarm, så att ni kan släppa taget om tiden och bara njuta.

Fas 1 : Börja knä mot knä.

Sitt mitt emot varandra, sitt i skräddarställning, till en början nästan utan fysisk kontakt, låt möjligen era knän snudda vid varandras.

Kisa in i varandras ögon.

Börja synkronisera er andning. Det är lättare om du andas med öppen mun, för då hör du din partners andning. Finn en andningsrytm som är bekväm för er båda. När du har fyllt lungorna med luft, stanna till med fyllda lungor innan du andas ut. När du andats ut helt, vänt lite grand innan du tar nästa andetag. På så sätt skapar ni ett ögonblick av ömsesidig stillhet. Lägg märke till vad som händer när du blir alltmer medveten om din partner, om dig själv och om andningen.

Fas 2: Kom närmare

Låt både dig och din partner öppna benen och låt kvinnan sitta så nära sin partner hon kan, hon kan nu lägga sina ben över hans och runt hans nedre rygg. Lägg händerna på varandras skuldror eller midja. Ett annat alternativt är att lägga en hand på varandras hjärta.

Fortsätt att andas synkroniserat.

Lägg märke till vad som händer när ni kommer närmare varandra.

Fas 3: Sitta i knäet.


Detta är den klassiska yab yum-positionen och de första två faserna var till för att förbereda det som ska hända nu. Kvinnan sätter sig i sin partners knä, medan han sitter kvar i skräddarställning. Börja med att låta era pannor möta varandras och ha armarna bekvämt runt varandra. Blunda och fortsätt att fokusera på andningen.

Lägg märke till energin i din kropp just nu. Hur känns den? Var i kroppen känns den? Låt energi röra sig fritt. Tillåt kropparna en total omfamning.

Vid det här laget börjar kvinnans feminina energi, hennes kreativa livsenergi, det som också kallas kundalini att röra sig uppåt. Hon blir en kanal för det gudomligt feminina i formen av sexuell energi. Mannens roll är att sitta tryggt i sin maskulinitet och stödja henne och hålla henne, när hon tillåter energin att bli starkare och i bästa fall komma till en känsla av salighet.

Medan den här energidansen mellan er pågår, kan du lägga märke till att dina tankar om vem du är bara försvinner. Det är som att ni blir till ett när de feminina och maskulina aspekterna får fritt spelrum.

Oavsett som ni gör yab yum-övningen som en inledning till ett sexuellt möte eller inte, är det viktigt att tillåta den sexuella energin att växa i sin egen takt.

Tillåt de känslor som kommer upp, tillåt de rörelser som vill ske, tillåt allt ifrån orgasm till total stillhet. Bara njut av ögonblicket precis som det är. 


Är du nyfiken på tantra och vill prova själv? 
Jag har skapat Lekfull tantra för att göra det enkelt och lekfullt att utforska vad tantra är.

För dig som gillar att läsa finns boken Lekfull tantra - din väg till att njuta av livet.
För dig som vill testa vad tantra är hemma, kan du gå onlinekursen med många övningar och informativa filmer.
För dig som vill gå en kurs och träna tantra med andra, finns helgkursen respektive parkursen. Båda kurserna sker i Stockholm

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

tantra 7904557096198025637

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Mycket informativt och imponerande inlägg som du har skrivit, detta är ganska intressant och jag har gått igenom det helt, här är hur jag fick tillbaka min älskare med hjälp av Dr Obodo för mer info (templeofanswer@hotmail.co.uk, +234 8155 42548- 1)

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item