charlottecronquist

Vad är tantrasex?
Tänk dig ett sexuellt möte utan krav på att komma i mål.
Bara stanna där i den tanken en liten stund.
Att älska utan mål. Där mötet, resan, närheten till en partner är det viktiga.
Det är ett sätt att beskriva tantrasex.


”Ingen vill diskutera sex och sex är ett problem för alla. Ingen vill diskutera kärlek, för att alla redan tror att de redan är bra älskare och se på ditt liv! Titta dig omkring och sedan vet du vad du vet om kärlek.”
Osho

Tantrasex är mer än två kroppar som möts. Tantrasex innebär att gå in i ett möte med fullständig närvaro, att vara i ögonblicket, att ha kontakt med sin partner genom andning, genom ögonkontakt, genom beröring, genom ljud, genom rörelser och genom att låta energi strömma mellan kropparna.

Tänk dig ett sexuellt möte som flödar, som är utan mål, där själva resan, själva mötet, den låg- eller högintensiva njutning som uppstår är det som ska ske och där det finns möjlighet att upptäcka subtilare njutning än annars. Där sex går ifrån att göra till att vara.

Det är då, när de som älskar verkligen är där, när de andas tillsammans, ser varandra, känner hur energin virvlar runt dem, som det kan uppstå djupt andliga förnimmelser, som att mötet skapar en möjlighet att komma i kontakt med gudomliga aspekter.

Tänk dig att du sitter mitt emot din partner. Ni håller ögonkontakt. Ni tillåter er andning att synkroniseras – och det blir lättare att till en början göra det med öppen mun, så du kan se och höra den andres andning. Börja långsamt föreställa er att andningen är fylld med energi och att ni tillsammans kan andas för att skapa en ökad känsla av kåthet.

När elden har tänts, tillåt den att cirkulera mellan er, känn hur den sexuella energin byggs upp, flytta er långsamt nära varandra, tills ni har någon form av kroppskontakt, eller ni sitter i varandras famn, fortfarande med ögonkontakt, känn hur känslan av tid och rum sakta smälter bort, det är som att ni, er andning, ögonkontakten, kroppskontakten börjar göra att ni skapar ett gemensamt universum av njutning, bortom tid och rum.

Tillåt kropparna att röra sig som de vill, som om de vore ett, glöm allt du trodde dig veta om sex, om orgasmer, om ställningar, om njutning och bara följ med i ögonblicket, tillåt kropparna att mötas i stunden, låt dem styra takten, låt kropparna lyssna på varandra och tillåt dem att prata på det sätt de önskar…

Så här kan tantrasex upplevas. Ett möte som sker i nuet, där ett eget universum skapas, där lusten och kåtheten och sinnligheten får finnas, där känsligheten och sårbarheten har en självklar plats, där njutningen är självklar, där alla känslor får rum… ett tantriskt möte kan bli en bild för meningen med livet.

Tantra är så mycket mer än tantrasex, det är som en hel världsbild. Genom tantra skapas en känsla av att höra samman, medvetenhet, flow och frihet. Det väver samman alla delar av människan till en helhet som firar och respekterar livet och existensen och som erkänner det gudomliga i det. När du tar in den här medvetenheten när du älskar, så kan kärleksakten ta dig till känslan av att ha sex med det gudomliga.

Tantrasex kan bli ett sätt att befria dig och känna samhörighet, när du möter det på rätt sätt. Det tantra bygger på är att du älskar och respekterar kroppen och den andra personen. Det blir ett sätt att ha sex tillsammans, där gåvan ni ger är varandras totala närvaro.

Nycklarna till tantrasex är enkla. Det handlar om andning, ljud, rörelse, energi, beröring och närvaro. Den som är nyfiken på tantra kan börja med enkla övningar, men sedan kan tantrasex bli ett livslångt utforskande som kan leda till att hela livet blir rikare, långt bortom det sexuella mötet.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

sexualitet 5517024310895005658

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

prenumerera

100%-podden

Leta i den här bloggen

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item