charlottecronquist

Sexualitet: I tantra får kvinnor fler orgasmer än mänHandlar sexualitet om rättvisa? Om rätten till orgasm? Om att skapa jämställdhet i sängen?
Min upplevelse är att det är den traditionella bilden.
I den tantriska värld jag ofta befinner mig handlar se om att skapa möten mellan dem som älskar, där jakten på traditionell orgasm inte längre är i fokus och där fler kvinnor än män är multiorgasmiska.


Jag läser en artikel som handlar om orgasmglappet och där detta glapp jämställs med det löneglapp som finns mellan män och kvinnor. Det är så vanligt att sex kommer att handla om att komma först och där mannens intresse dör några sekunder efter att han har sprutat. Då händer det naturligtvis ofta att han har en otillfredsställd kvinna vid sin sida, som kanske inte ens kom i närheten av orgasm under de 7-10 minuter samlat pågick.

För mig är det självklart att sex handlar om ömsesidig njutning och jag tror att den på sätt och vis kan försvåras om fokus är ”vi ska ta bort orgasmglappet”. För tänk om det är så att traditionell orgasm är det som dödar eller minskar kåtheten, på kortare eller längre sikt? Tänk om det tristaste som finns, sett ur en heterosexuell kvinnas perspektiv, är en man som söker utlösning? Tänk om det tristaste som finns är en man som vill bestiga en kvinna, bara för att söka sin egen njutning, som bara använder henne för en förädlad from av masturbation, där hennes ljuvliga vagina får ersätta handens rörelser framför datorskärmen eller i tubsockan? Tänk om fler blir beredda att se bredare på vad sexualitet och njutning är och vad den kan erbjuda.

Naturligtvis kan det vara helt fantastiskt explosivt njutningsfullt att ejakulera eller att få en rejäl klitorisorgasm, som toppas av g-punktsstimulering. Men frågan är vad som egentligen händer, dels på själva resan mot målet och dels efteråt?

När jag läser om sex i tidningar ser jag att definitionen av lyckat sex i praktiken är: ”jag kom”, ”du kom”, ”vi kom”. Men tänk om den i stället ändras till ”jag njuter”, ”du njuter”, ”vi njuter” och där det är möjligt att älska länge och känna kåtheten byggas upp över tid.

En av baksidorna med orgasmjakten är, och detta säger både min personliga erfarenhet, och många andras, att kåtheten mer eller mindre dör efter en traditionell orgasm. Du vet bilden av mannen som vänder sig om och somnar eller den som absolut behöver lite nikotin för att fira att hen kommit.

Jag tycker att det är spännande när sexualiteten och den sexuella aktiviteten bidrar till att bygga energi istället för att tömmas på energi. Alltså i orgasmjakten är det som att slå hårt på en trumma, gärna med så spända muskler som möjligt för att komma upp i ett crescendo och så poff, bara. När sex kommer att handla om en resa, där de älskande är där både för sig själva och för varandra, där det finns ett genuint intresse för partnerns njutning och där lekfullhet, nyfikenhet, mjukhet och hög energi kan samspela, då kan magi uppstå.

När män lär sig skilja mellan att spruta och att få orgasm, börjar magin uppstå i deras kroppar, då blir de också känsligare och mer mottagliga för vad som händer i deras partner, det börjar uppstå ett energiutbyte som kan ha andliga dimensioner. När kvinnor har kapaciteten att njuta också under avslappning, när det inte längre handlar om att spänna muskler i och runt klitoristoppen för att nå den traditionella orgasmen, då kan, åtminstone så småningom, en annan slags njutning uppstå, andra typer av orgasmer ges plats, och dessa kommer att öka hennes kåthet.

Spänningar i och runt vagina är ett vanligt hinder för kvinnors njutning. Det kan behövas olika former av massage i detta område, för att få tillbaka känseln och ge utrymme för njutning. Spänningar i underlivet beror nästan alltid på att kvinnor varit utsatt för någon form av kränkningar av sitt kön och det skapar punkter av smärta, ibland är det som att hela vagina förlorar känseln och det som finns kvar (tack och lov) är en förmåga att åtminstone få orgasm vid traditionell klitorisstimulering.

När dessa blockeringar inte längre finns, när vaginan återigen är mjuk och elastisk, då ökar förmågan till njutning hos kvinnor, som ganska snabbt upptäcker att de är multiorgasmiska, att fontänorgasmer kommer eller mindre spontant och då kan det bli mindre intressant att stimulera klitoris, eftersom energiexplosionen kan få henne lika trött och ointresserad av sex som en man som just sprutat.

Sammantaget är min erfarenhet den att det faktiskt finns ett orgasmglapp i den tantriska världen. Jag ser fler multiorgasmiska kvinnor än män och att denna orgasmiskhet sker helt utan fokus just på att komma.

Vill du leva ett liv med mer njutning  - oavsett könstillhörighet - och vill du känna dig trygg nog i dig själv att nå dit? (Klicka på länkarna för att läsa mer och köpa kurserna).
Då rekommenderar jag mina onlinekurser.
Älska kroppen - för dig som behöver få en bättre relation till din kropp.
Ta makten - för dig som vill våga mer i livet.
Lekfull tantra - för dig som vill utforska tantrisk njutning.

Nästa helgkurs Lekfull tantra sker i Stockholm 22-23 september. Välkommen! 

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

tantra 327189832977258871

Skicka en kommentar Default Comments

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item