charlotterudenstam

Sexualitet: Hjälp! Vad ska nu hända med min karriär?Då och då möter jag människor som träder in i rum som handlar om tantra eller medveten sexualitet och som säger: Hysch, berätta inte för någon…
Konfidentialitet är en självklarhet i dessa rum. Det är bra.
Samtidigt finns det något märkligt i att den som säger att hen vill lära sig mer om sexualitet känner sig rädd för hur andra kan reagera och ibland tänker : ”Hur stor är risken att jag blir straffad på ett eller annat sätt?”Jag vet, in på bara skinnet, att det är förenat med risker att öppet säga: Jag är intresserad av sexualitet. Jag har till exempel sett dörrar stängas inför mina ögon. Det har definitivt påverkat min karriär. Så jag förstår alla dem som smyger sig in och inte vill bli bevittnade eller omnämnda.

Men tänk om det vore tvärtom? Att den som säger: ”Jag vill leva mitt liv fullt ut, jag vill ge plats för njutning, jag vill utforska vad andlighet kan vara” blir den som blir sedd som modig, som förebild och som en person som är i hög grad anställningsbar, eller som gärna anlitas som företagare.

Tänk om vi skapar en värld där den som känner sig som en kärlekskrigare är omhuldad, som en som är med och bidrar till en värld av mer kärlek, mer frid och mer fred? Tänk om det oftare gick att se vilka resurser dessa personer har och vad de kan bidra med till det stora samhället.

Tänk om vi som har detta öppna intresse blir inbjudna att verka i rum bortom de mysiga yogasalarna, bortom meditationsstolarna och till ställen där näringslivet möts, där en verkligen vill ha personer med dedikation, energi och med förmåga att inspirera andra.

Jag blir lite moloken när vännen chefen säger: ”Nej, jag kan inte gå på en tantradag, tänk om en av mina underlydande skulle komma, vad skulle hen säga då?” Eller när vännen den anställde säger: ”Du får absolut inte nämna att jag varit här, för jag riskerar min karriär.”

Jag är sedan länge ute ur garderoben. Även om vissa dörrar fortsatt är stängda, så är det så många andra som har öppnats. Jag älskar mitt liv och mina möjligheter att verkligen känna mig levande och njuta av livet. Jag vill också bidra till att fler får modet och att vi tillsammans tillslut kan vända skutan och se kärleken och sexualiteten som möjligheter, istället för som karriärhämmande.

En av konstigaste sakerna med detta är att den som är i karriären och som gillar att utforska sex, eller som gillar att flörta eller ta för sig på personalfesterna, är accepterad … även om hens utforskande av sex till exempel skulle inkludera otrohet… Det blir liksom mer förbjudet när en snackar om det… när en väljer en mer medveten väg… när en bryter mot de normer och värderingar som säger: Sexualiteten är något vi inte talar om eller något vi gör i mörkret.Vill du känna att du har makten i ditt liv, att du tar plats och att du är mindre rädd för vad andra ska tycka och tänka om dina val? Då kan du gå min webbkurs Ta makten, som ger dig ökad förståelse för dina val och möjligheter att göra framtida val som fungerar bättre för dig.

Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer


Related

sexualitet 4908009567057853603

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Känner igen mig så väl. Har någon gång, trevande försökt berätta på jobbet att jag skall gå en tantrakurs under helgen och det blir helt tyst runt bordet. har också många gånger varit med om att en vän eller bekant tycker att det är sjukt att leva i en öppen relation (som jag gör) men själva är upprepat otrogna, det är tydligen mer friskt. Önskar så att jag kunde vara mer öppen och transparent men känner inte att jag vågar ta risken.

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item