charlotterudenstam

En sexuellt frigjord kvinna har .... lust!
"En sexuellt frigjord kvinna har lust. 
Hon vet att hennes förmåga att njuta är kraftfull, att den är en håva och hon vet att hennes kapacitet att njuta och känna lust är gränslös
Hon är i samklang med sin lust varje timme på dagen. 
Hon använder det hon känner lust inför som en vägvisare som leder henne till att lära känna sig själv bättre, känna sig stoltare och ta bättre hand om sig själv."

Orden är Ev'Yan Whitneys i en artikel där hon går igenom 14 kvaliteter som kännetecknar en sexuellt frigjord kvinna.
Listan med kvaliteter inspirerar mig. Därför presenterar jag de 14 kvaliteterna på mitt sätt under rubriken "En sexuellt frigjord kvinna...". 


Tillåter du dig att känna lust, längtan och kåthet? 

Tillåter du dig att låta det pirra i kroppen? 
Tillåter du din sexualitet att finnas där i ditt liv, som en underström? 

Min upplevelse är att vi lever i ett samhälle som är förvånansvärt sexfientligt. Uttryck för lust ifrågasätts ofta. Lust och kåthet är inget vi ska tala öppet om. 

Men tänk om vi skulle ta och ändra på det? Tänk om det är så att lusten i själva verket är vår inre motor? Vad händer om vi tillåter den att vara på?

Det är fortfarande mindre tillåtet för kvinnor att känna sexuell lust. Det gör att vi inte alltid är medvetna om när vi faktiskt upplever lust. Forskning visar till exempel att kvinnor som tittar på erotiska bilder säger att det inte händer så mycket i kroppen, medan kroppen faktiskt reagerar på bilderna. Det är som att något - kanske skam, kanske programmering - gör att medvetenheten om lusten inte får finnas där.

Veckans specialerbjudande:Du får ett ex av Ingen skam i kroppen - frigör din sexuella kraft - för endast 150 kr inkl frakt. Swisha till 1234 76 22 09 och ange din postadress. Gäller till den 3 juni.

Öva dig på att känna attraktion


Här är en liten övning du kan göra för att bli mer medveten om din lust - och som kanske också kan bidra till att du lättare känner sexuell lust.

Tillåt dig, när du är ute i vimlet, att lägga märke till människor du tycker är attraktiv, om möjligt möt blicken. Föreställ dig att du har sex med personen, eller att ni hånglar. Lägg märke till vilken respons ditt kön ger på den tanken.

Första gången kanske du inte känner något. Men gör det med jämna mellanrum och du övar upp förmågan att känna lust. Och det är dessutom riskfritt, det är inte meningen att du ska agera på det. Bara känna i detta steget.

Det kan vara så att det kan vara lättare att känna lusten om du regelbundet onanerar. Så om inget händer när du går på stan, testa att onanera först... och lägg märke till vad som sker.

Den enkla övning kan vara ett första steg mot att bli en sexuellt frigjord kvinna.

Och du, lusten är viktig också på ett mer övergripande plan. Här får du veta mer om varför jag är en kärlekskrigare.
Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Foto: Jan Dahlqvist

Vill du också att ett liv där sexualiteten flödar, där du har närande relationer och där du känner att du och din kropp är bästa vänner?

Det är då du ska ta kontakt med Charlotte Cronquist som är relationsexpert och lustcoach som erbjuder online-kursercoaching och böcker. Hon driver intervjupodcasten 100%-podden och bloggar om kärlek, relationer och sexualitet. 


Related

sexualitet 5673238355752062578

Skicka en kommentar Default Comments

  1. *harklar mig nervöst och tänker: Gisses, sexuellt frigjord, det kan man inte kalla mig direkt...*

    Så jag får väl testa och leka med att släppa fram lusten som du beskriver - det känns ju som ett bra förstasteg. :-D

    SvaraRadera
  2. Gillar skarpt Ev'Yan Whitneys ord ovan och kikade in på listan med de 14 kriterierna....och känner mig riktigt nöjd att kunna säga ett helkroppsligt JA till 12 av 14 kriterier :-)
    Tack för tipset och ditt inlägg!

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item