charlottecronquist

Sexualitet: ABC-sex är jättekul. Inte.Kan vi börja med att smeka varandra en stund, utan erotisk beröring?
Händerna fladdrar runt i en halv minut, sedan glider de mot brösten.
Hela kroppen blir en stor suck. Det är på väg mot ABC-sex, som det är såå lätt att tröttna på.

Ganska ofta tänker jag att det finns en stor sexuell okunskap. Alltså bristande kunskap om vad som kan kännas skönt, vilken slags beröring som bygger upp njutning, vad som skapar pirr i kroppen, vad som leder till högre grad av kåthet.
Pang på rödbetan, även i ABC-form, blir enformigt, inte särskilt eggande och kan leda till ett ointresse för sex.

Säg att sex kan vara som ett smörgåsbord som består av läckra rätter från hela världen. Hur är det då att hela tiden vara hänvisad till ett litet litet hörn av det och äta samma favoriträtt dag efter dag? 


Ett alfabet att inspireras av.


ABC-sex är, för mig, sexualitet på mannens villkor. Hans mål är att så snabbt som möjligt få stoppa in den och få utlösning. Under eller över eller vid sidan av honom befinner sig en kvinna som är nyfiken på resten av alfabetet och som lätt känner sig objektifierad av att huvudsakligen, och snabbt, få tre platser på kroppen stimulerade: Munnen, brösten och könet. Som om resten av kroppen inte fanns.

Det finns många sätt att lösa detta, det enklaste är förmodligen att prata med varandra, om längtan, önskningar och förväntningar på sex. Men det kanske är svårare att tala, att säga som det är, än att tillåta slentriansexet att pågå?

Se min film och fundera på hur du vill njuta av sexuella möten.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare

Love is the answer

Behöver du bli tryggare i dig själv för att kunna njuta av sex eller berätta dina önskemål?
Då kan online-kursen "Älska kroppen" bli ett viktigt steg på vägen. Eller coaching

Related

sexualitet 5160335701381816925

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Spännande. Jag ska ta mig tid och utforska din blogg lite mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här finns närmare 3000 inlägg, med många matnyttigheter och med möjlighet till reflektioner och insikter ... om livet i allmänhet och om sexualiteten i synnerhet. Välkommen hit Ingela <3 (Förnyar för övrigt mitt nyhetsbrev som kommer någon gång då och då. Du kan prenumerera i högerspalten (om du har dator) och du hittar länken om du skrollar neråt (mobil)

   Radera
 2. Mycket intressant. Känns som om du vet vad du pratar om, även om jag uppfattar sexualitet som ytterst personligt och väldigt olika beroende på vem du är som person. Men intimitet är viktigt i alla former, oavsett om det inkluderar sex eller inte...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart är sex och närhet personligt, liksom mycket annat. Och det är spännande att vidga sina vyer, få nya aha-upplevelser och en och annan ... ojdå... Som kanske denna artikel och film kan ge. Värme Charlotte

   Radera
 3. Finns så mycket det kan gå slentrian i, och nära relationer, intimitet, sex, är självfallet med bland de sakerna. Dock kanske konsekvenserna kan blå större än för många andra saker, sakteliga dör gnistan, och så sitter man där och undrar vad som hände med relationen.
  Viktigt med andra ord!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst. Jag minns ett par som så småningom skilde sig. Hennes metafor var att de hade en gemensam krukväxt, som behövde vattnas med jämna mellanrum. En dag upptäckte hon att den var uttorkad och död... bortom räddning... och hon önskade att den hade vattnats med mer omsorg... Hade kunnat vara jag, men just den metaforen är "hennes" ... och jag tycker den är en bra ocgh tydlig bild av vad som kan hända... kanske ibland på grund av att inget händer eller görs aktivt för att hålla plantan vid liv. <3

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item