charlottecronquist

Bli ditt bästa jag: Älska kroppen!Jag står framför spegeln och älskar det jag ser.
Kroppen min är härlig.
Min självkänsla är stark.
Jag njuter av livet.
Tänk att det dröjde så länge.


Hur många gånger har jag kritiskt granskat min kropp i spegeln?
Hur många gånger har jag skämts över den, känt att den inte duger, att den inte är attraktiv?
Hur många gånger har jag jämfört mig med andra och känt mig ful eller alldaglig?
Hur många gånger har jag skämts över kroppen?

Ett oräkneligt antal gånger.

Nu är jag vän med kroppen. Jag förstår vad som skapade känslan av att inte duga. Jag vet mycket om hur tankarna i huvudet påverkar synen på vem jag är. Jag vet också vad som gör eller har gjort mig rädd. Det har funnits en rädsla att inte duga. En förhoppning att andra ska ”godkänna” eller gilla mig. Jag har trott att andra bestämmer om jag är okej eller inte.

Idag är det helt annorlunda. Jag förstår mig själv så mycket bättre, jag kan möta mina rädslor och hantera dem. Jag kan le åt mig själv. Jag har en inre trygghet och säkerhet som gör mig mer levande och attraktiv.

När jag tittar bakåt på min historia, kan jag i dag krama om den osäkra tonåringen, hon som var så upptagen med att finna fel och förstora upp dem till orimliga proportioner. Vem, förutom jag själv, brydde sig egentligen om att mina bröstvårtor var vända inåt? Och hur kunde jag låta detta faktum påverka min kroppsuppfattning så mycket?

Jag vet att jag inte är ensam om detta självkritiska förhållningssätt till kroppen. Jag har sett många tonåringar på allvar säga att de inte kan gå ut på grund av finnar på näsan.

Så det är skönt att idag omfamna min kropp, och att också se spåren av mitt liv på den. Det är nästan paradoxalt att jag i dag, med rynkor och veck, känner en större kärlek till min kropp än då den var i yttre mening mer perfekt.

Med en mer avslappnad och mindre neurotisk relation till kroppen har mitt liv blivit enklare, roligare och mer fyllt med njutning. Jag skäms allt mindre och i färre situationer än tidigare.

Vill du också leva ett liv där du känner dig mer fri att vara du?
Då ska du gå onlinekursen Älska kroppen.

Älska kroppen är onlinekursen för dig som vill:

· Känna dig mer attraktiv
· Våga be om det du önskar
· Anta utmaningar när det gäller sex och relationer
· Njuta mer av livet
· Trivas mer med dig själv
· Älska dig som du är

När du är trygg i din kropp börjar du njuta av sex på ett helt nytt sätt. Då är det lättare att dejta. Du blir du mer attraktiv, din utstrålning förändras … och omvärlden kommer att börja fråga dig: ”Men vad har hänt med dig, det lyser om dig.”

Och du kan säga: Jag gick en webbkurs som gav mig nya insikter. Eller så kan du le mystiskt och inte ge någon förklaring.

Du får

15 övningar
10 reflektionstillfällen
6 filmer
4 meditationer
Rabatt på personlig coaching

Dessutom bjuder jag på fakta och egna erfarenheter. För tjugo år sedan skämdes jag för min kropp, hade svårt att njuta av sex och självkänslan kunde vara bättre. I dag är jag författare och coach med inriktning på sex och relationer och njuter fullt ut av livet.

Läs mer om kursen och köp den här (eller klicka på bilden).


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Foto: Jan Dahlqvist

Vill du också att ett liv där sexualiteten flödar, där du har närande relationer och där du känner att du och din kropp är bästa vänner?

Det är då du ska ta kontakt med Charlotte Cronquist som är relationsexpert och lustcoach som erbjuder online-kursercoaching och böcker. Hon driver intervjupodcasten 100%-podden och bloggar om kärlek, relationer och sexualitet.

Related

världen 7055090623402861863

Skicka en kommentar Default Comments

 1. (Usch, jag stavade fel i den borttagna kommentaren. Hoppas det blir bättre i denna i stället)
  Att älska sitt eget tempel. Eller att sakta förgöra det? Vilket val vi har. Samtidigt som vi sällan förstår det.
  Har själv kommit till en punkt i livet där självkritiken stundtals är bedövande. Med en kropp som sakta förfaller (från det jag alltid tidigare kunde göra/utföra). Hur älskar en sig själv i förfall?
  Frågan är kanske då felaktigt ställd och bode handla om något större - som, vem är jag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan "Vem är jag" började jag undersöka för drygt 20 år sedan... det har lett till att jag kan älska mig och kroppen, liksom inifrån och ut. Det du kallar förfall, kanske jag kallar livserfarenhet ;) I mina böcker berättar jag också, i alla fall delvis, om svaret på frågan vem jag är ... Men egentligen är den den svåraste av alla. Det enklaste är kanske: JAG ÄR.

   Radera
  2. Min självkritik är väldigt liten, ffa i förhållande till hur den varit tidigare. Samtidigt finns den kvar, på mer subtila vis än den inre diktatorn som tidigare dängde en spade i huvet på mig stup i kvarten förr i livet. Men idag kan den snarast verka genom sådana där små närmast omärkliga tvivel, om jag är fin nog, vacker nog, smal nog... Men "förfall" är inte ett ord jag tänker om mig själv - än? Hoppas inte, för jag tänker snarast att det är tidens gång, och en fantastisk del i att bli äldre, att det förändras. Förresten, vill tipsa om ett podcastavsnitt med Jean Vanier som faktiskt handlar precis om detta (också): http://helenaroth.com/the-wisdom-of-tenderness/

   Radera
 2. En viktig resa. En svår resa. Hur startar vi där? För det är ju när vi startat fel som det blir så svårt att hamna rätt sen.

  SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item