charlotterudenstam

En sexuellt frigjord kvinna ... säger fitta och är stolt över att ha en.Hon använder saftiga ord för att beskriva sig själv. Hon är kåt, sinnlig, ypperlig, het, sexig, sprudlande tilltalande, livlig, energifylld och älskar att njuta.
Hon har hämtat hem ett språkbruk som kan verka vulgärt i andras öron, hon väljer de ord som på bästa sätt uttrycker det hon vill säga, som är i samklang med hennes eget väsen. Orden är Ev'Yan Whitneys i en artikel där hon går igenom 14 kvaliteter som kännetecknar en sexuellt frigjord kvinna.
Listan med kvaliteter inspirerar mig. Därför presenterar jag de 14 kvaliteterna på mitt sätt under rubriken "En sexuellt frigjord kvinna...". 

Jag minns när jag inte kunde säga fitta, kuk eller knulla utan att rodna. Det var på den tiden orden var negativt laddade för mig. Samtidigt speglade det min avvaktande hållning till sexualiteten - och att jag nog på djupet var rädd för den. En del i att hämta hem min sexualitet var faktiskt att börja använda ord som dessa - utan att rodna eller skämmas.
I de sexpositiva kretsar jag umgås  är just dessa tre ord positivt laddade ... och är att sätt att tala om sex och njutning utan omskrivningar.
Jag tror att språket kan vara med och berika njutning. Ibland är det som att orden kan bli nycklar in till att "ta på" vad som händer i kroppen och göra det mer konkret.
Och vad skulle hända med den person som börjar definiera sig som sexuell varelse med ord som verkligen handlar om lust och som bejakar hen som uttalar orden? Det kan vara en av flera vägar till sexuell frigörelse.
Ta nu och överför detta till att beskriva dig själv på ett sexigt och flödande sätt... 
Ibland kan det också vara nyttigt, alternativt roligt, att utmana dig själv och använda ord som tidigare känts grova i munnen. Då kan du långsamt äga dem. Kan du säga (eller se dig som) en kåtbock, en kuksugare, en fittslickare och känna dig bekväm?
Ganska ofta är jag med om att möta kvinnor som läser "Ingen skam i kroppen" och som har svårigheter att läsa den, för att de studsar till (negativt) varje gång ordet fitta förekommer i texten. Och eftersom jag valt det som huvudord för kvinnans kön - delvis som ett politiskt statement, så är det mycket de kan haka upp sig på...

Övning:

Börja använda fitta för att beskriva den vuxna kvinnans kön. 
Använd det alltid i positiv bemärkelse och tänk på att det betyder fuktig ängsmark.
Charlotte Cronquist
 är kärlekskrigare
Love is the answer

Foto: Jan Dahlqvist

Vill du också att ett liv där sexualiteten flödar, där du har närande relationer och där du känner att du och din kropp är bästa vänner?

Det är då du ska ta kontakt med Charlotte Cronquist som är relationsexpert och lustcoach som erbjuder online-kursercoaching och böcker. Hon driver intervjupodcasten 100%-podden och bloggar om kärlek, relationer och sexualitet. 

Related

sexualitet 6721812239808233793

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Fuktig ängmark - minsann, det var nytt för mig. Hade jag inte en aning om. Så vacker betydelse!

    SvaraRadera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item