charlotterudenstam

Veckokrönika: Solens mjuka smekningar


Så skönt det är att ligga naken på bryggan och låta solen smeka mig.
Det är då avslappningen känns total.
Ett stilla sätt att leva fullt ut.
Både kroppen och sinnet vitaliseras.


Denna sommar har jag låtit olika hav och vatten smeka mig. Bara en gång har temperaturen varit behaglig – och det var vid ett snabbt kvällsdopp i Lagan. Annars har det känts frustande kallt, sällan över 17 grader.

Men samtidigt är det som att det kalla vattnet får fart på mitt system. Det finns en njutning i att långsamt sänka ner min kropp i vattnet och när temperaturutjämningen har skett, blir det möjligt att simma ett eller flera simtag.

Det bästa är ändå när den våta kroppen kommit upp ur vattnet och jag kan ligga naken på en brygga, en standstrand eller en strandäng och tillåta kroppen att långsamt torka. Jag är omgiven av naturljud, jag hör vinden, vågorna, ibland någon båt, ibland stråk av samtal som förs en bit bort. Jag kisar runt mig, ser sjögräs, vass eller en näckros, jag anar sommarmoln på himlen och undviker att se rätt in i solen. Jag känner doften av hav, ibland av lerbotten, ibland av brännässlorna eller vresrosorna som växer nära strandkanten.

Jag känner också solen mot kroppen, vinden som rufsat om mitt hår, och den kroppsliga närheten till mitt sällskap. En hand mot min axel, ett ben som snuddar mot mitt ben, en vänlig hand som håller mitt hjärta en stund.

Om jag vänder mig om kan jag kanske också för en flyktig sekund känna smaken av min älskade läppar.

Alla sinnena är aktiverade.

Ibland skapar detta enbart avslappning och ibland blir upplevelsen orgasmisk. Det är som att jag, när jag gått ner i varv – och även utsatt kroppen för vattnet – får en möjlighet att känna mer subtila sinnesintryck.

Och då plötsligt händer det. Solens strålar smeker mig så jag känner lust i kroppen. Jag har min hand på hans arm och ligger annars utan annan kontakt än kroppens mot den ljumma träbryggan. Kroppen börjar långsamt svänga fram och tillbaka. Jag börjar vibrera av mig själv och så blommar det ut i stilla orgasmer. Medan det händer känns det som att hjärtat öppnar sig helt. Solen lyser rätt in i mitt hjärta, samtidigt som det liksom viskar till mannen: Mitt hjärta är helt öppet för dig, jag har släppt in dig helt och fullt.

Jag ligger där stilla, känner min kropp, känner hur jag är ett med min omgivning, jag tillåter mig älskas av solen, av naturen, av vattnet och av mannen som ligger där bredvid mig.

Så stilla, så långsamt, så här och nu. Och inget att ta för givet... när detta sker, så sker det... Det kanske mest handlar om att tillåta det. Att njuta av livet, ögonblicket och energin som sätts igång.


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

veckokrönika 4517870323474444449

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Ja, tänk vad som blir möjligt när vi ger det tillåtelse att ske, att uppstå, att erfaras.
  <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det är fortfarande relativt nytt för mig!

   Radera
 2. Jag har inte sinnet att ligga kvar stilla på det sättet. Men sitta på en brygga en stund det kan jag absolut göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min bild av dig Dorotea, är att du är tidseffektiv... och kanske är det svårt för dig att varva ner? (Även om du har ledigt i juli). Kanske är det så att jag har tyglat min otålighet genom att meditera. Nu är det i alla fall möjligt och riktigt skönt!

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item