charlotterudenstam

Sexualitet: Det är enkelt att komma igång med tantraTantrasex är inriktad på njutning, på närvaro, på ögonkontakt, ljud och rörelser. Det handlar om att energi i rörelse och kunna känna njutning i hela kroppen. Orgasm är inte målet i tantra – det handlar om att njuta under resans gång.

Jag skapar kurserna Lekfull tantra, för att ge dig möjlighet att njuta mer. Den finns som onlinekurs och som dagskurs - och du kan läsa mer om båda längst ner i inlägget. 


När det gäller sexuella möten är det lätt att fastna i tankar och idéer. Istället för att vara med om det som händer, är tankarna och fladdrar på andra håll. Det kan röra allt ifrån tankar på det möte som pågår till att tänka på något helt annat, till exempel vad som ska ske när liggandet är avklarat.

Vill du älska tantriskt får du göra på ett annat sätt. Det är bra att släppa så många tankar som möjligt och vara öppen för närvaro och vara nyfiken på vad som vill hända.

Jag minns en man som berättade att han hade ett närmast rituellt förhållande till sex. För att akten skulle räknas som lyckad skulle han ha betat av ett visst antal aktiviteter, inkluderande smek, kyssar, oralsex och penetration. Han skulle se till att hon fick en eller flera klitorisorgasmer och på slutet skulle han själv komma. Om han hoppade över någon av aktiviteterna eller någon av dem inte kom, då såg han mötet som misslyckat. Han menade också att möten med en kvinna som inte ledde till att han fick knulla var slöseri med tid och hade ingen känsla för att det kan vara mysigt att kela, hångla eller vara en del av ett energiutbyte.

Han hade alltså sex utifrån en föreställning och medan han älskade och uppenbarligen var tankarna en viktig del i mixen. Frågan är hur närvarande han kunde ha sex?

Själv har jag många gånger varit med om att ha sex med huvudet, som varit fyllt av en slags tankar som handlar om prestation och oro. Jag tror jag delar den erfarenheten med många systrar. Tankarna i huvudet kunde handla allt om att jag försökte lista ut min partners förväntningar, utan att fråga om dem. Jag kunde oroa mig för att min kropp inte gav respons tillräckligt snabbt. Jag kunde känna rädsla för att delar av min kropp skulle bli underkänd, att jag blev kåt på fel sätt eller att jag inte kåtade upp honom på rätt sätt. Jag hoppades på att få komma, både för min egen skull och för att han inte skulle känna sig besviken på mig eller på sig själv.

Mycket av akten handlade om att nå målet – orgasm – så snabbt som möjligt. Det var som att själva resan var en formsak, som helt enkelt skulle betas av.

Nidbilden av tantrasex är att det är något som pågår i timmar och där ingenting egentligen händer. Så tror jag också tantrasex kan se ut stundtals från utsidan, för en person som betraktar ett älskande tantrapar – men den mer stilla tantranjutningen når de som tränat tantra länge och som har tränat upp förmågan att få djupa orgasmer utan att kroppen behöver röra sig särskilt mycket. Överkurs kallar jag det.

Grundläggande är att på allvar släppa idén om att mötet har ett mål. Det gäller oavsett om det tantriska mötet består av solosex eller ett möte med en eller flera partners. Det handlar helt enkelt om att tillåta dig att vara i mötet, att känna njutning, att vara kåt, att känna hur energin byggs upp i kroppen och att tillåta de känslor och förnimmelser som då uppstår.

Att få en traditionell orgasm, som bygger på att underlivet krampar, är ett sätt att ge ifrån sig energi. Efter en klitorisorgasm eller en ejakulation kan du känna dig skönt trött och slö – och du har helt enkelt gjort av med den energi som du precis har byggt upp.

Om du vill kunna älska länge och utan mål, är det viktigt att du tillåter energin att byggas upp, utan att låta den försvinna ut i kramper. Ju mer energi du bygger, desto mer upphetsad kan du bli och med tantrasex kan en man ligga på njutningsnivå 8-9,5 (där 10 är att spruta) under lång tid. Kvinnor kan fortsätta bygga energi också när de får orgasmer djupt in i vaginan och när hon får fontänorgasmer.

Så en viktig ingrediens i tantrasex är alltså att tillåta den sexuella energin att finnas där i mötet och att bygga upp den, snabbt eller långsamt, beroende på vad som vill hända i stunden.

Det är enklast att göra genom att tillåta alla dina sinnen att vara med i mötet. Tillåt kroppen att röra sig, att ge ljud ifrån sig och ha så mycket ögonkontakt som möjligt. När du är tillsammans med en partner är närvaron och ögonkontakten viktig. Se din partner och tillåt dig själv att bli sedd, då ökar både intensiteten och sårbarheten. Dina ögon kan bli en spegel som visar vad som händer inom dig, din partner kan se vilka känslor som passerar genom dem – och tillåt alla känslor att vara där. Är du öppen och sårbar så kan också alla slags känslor verkligen rymmas. Du kan bli glad, lycklig, rädd, arg, ledsen… och något sker i dig när du inte behöver dölja dina känslor, utan tillåter dem att finnas där, helt naturligt.

Det enklaste sättet att bygga energi tycker jag är genom att andas tillsammans och koppla böljande rörelser till andningen. Genom andningen går det också att känna att du själv eller ni tillsammans får energin i era kroppar att cirkulera. När jag började andas tillsammans med andra kände jag till en början ingenting, jag fick helt enkelt föreställa mig att andningen cirkulerade mellan våra kroppar. I dag har jag allt lättare att förnimma energiflödet – och det bidrar till att bygga upp känslan av kåthet.

Så tänk dig att du går in i ett möte som kan bestå av nästan vad som helst och där det handlar om att vara tillsammans. Kanske just detta möte består bara av att ni tittar varandra i ögonen och andas tillsammans. Kanske det är ett möte som består av stilla sensuell massage. Kanske är det ett möte med penetration. 

Bara tillåt mötet, utan att ha en föreställning om vad som ska hända. Och njut av varje andetag. Njut av resan. Lägg märke till dina förnimmelser. Ju mer du gör detta, desto lättare blir det också att njuta också av mer subtil beröring. Det är som att du genom tantriska möten kan öppna en magisk ask och ju mer du öppnar den, desto mer njutning tillåter du dig i ditt liv. 

Innan du själv kommer till tantriskt sex är det bra att träna på grunderna - andning, ljud, rörelse, beröring - och närvaro. Det kan du göra i kurserna Lekfull tantra.

Vill du träna ensam är onlinekursen Lekfull tantra perfekt (där ingår också förslag till parövningar).Vill du träna i grupp är dagskursen Lekfull tantra något för dig. Nästa tillfälle är 18 november i Stockholm. 


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

tantra 7817213985127327763

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Har köpt kursen - nu ska jag "bara" göra den också. :-)
  Ser nyfiket fram emot det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli spännande att få din respons, så småningom. Ta ett medvetet andetag i taget och hoppa in. Det är lätt som en plätt ;)

   Radera
 2. Den kursen är jag absolut nyfiken på märker jag nu. Känner tydligt att detta är en del av mig som är villig att utvecklas. Så många andra delar av mig har fått plats för investering, att experimentera och blomma ut men inte den sexuella/sensuella energin.

  Bra upptäckt! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad glad jag är å dina vägnar Stella. Ibland kan det vara som en inre impuls, en längtan efter något, en djup investering i dig... och din livsenergi ... som jag menar att den sexuella energin i grund och botten representerar. Du gör redan så mycket magi och med den där pusselbiten blir du a blast!

   Radera
 3. Mycket intressant! Har varit nyfiken på tantra länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När du läser mer på min blogg så kommer du att få många ledtrådar till vad tantra kan vara. Om du själv börjar praktisera delar av det, kommer du att skapa tantra på ditt sätt. Det allra viktigaste tycker jag är att livet pirrar så mycket mer i mig sedan jag började med tantra. <3

   Radera
 4. Det är kanske är enkelt att komma igång med tantra, men det är många som inte gör det i alla fall. De vet inte vad det är, förstår inte, vågar inte eller tror att det är något knäppt, flummigt, skruvat eller religiöst mumbo-jumbo.
  För mig är tantra det naturliga sättet att förhålla sig till sexualiteten, kärleken och det motsatta könet. Den bästa komplimangen jag har fått är ”du behöver inte gå någon tantrakurs, för dig är det där bara naturligt”.
  Jag tror att det är bra med tantrakurser inte så mycket för att lära sig något nytt, utan för att bli av med blockeringar, rädslor och fördomar som uppfostran, dåliga erfarenheter och religiösa föreställningar har ställt till med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ligger mycket i det. I mycket handlar det om att skala av föreställningar, tankar och idéer som egentligen inte är våra egna och hitta det som är sant längst inne.

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

item