charlotterudenstam

Tantra: Ge dig tid att älska din kropp

Tantra är ett sätt att känna och uppleva din kropp och det fiffiga är att du kan utforska den och njuta under tiden.

Med tantra lär du dig att se på din kropp med vänlig blick och älska den som den är.

De allra flesta tittar kritiskt på sin egen kropp och jämför den med andra. Jag gissar att du någon gång tittat kritiskt på din kropp i spegeln, att du tyckt att den inte är tillräckligt attraktiv och kanske skämts över någon del av den.

Om du gör eller har gjort det är du helt normal. Vi blir översköljda av bilder av kroppar som anses vara perfekta och då är det verkligen lätt att titta på sin egen och tänka att den inte duger. Det är lätt att tro att något hos din kropp gör att det blir svårare att hitta en partner eller en lekkamrat.

Jag har hatat delar av min kropp, men sakta men säkert börjat älska den. Jag har till och med skrivit boken ”Ingen skam i kroppen – frigör din sexuella kraft” på det temat. Min erfarenhet är att när jag kan acceptera eller gilla min kropp, så blir det också lättare för andra att göra det. När jag skäms för eller ogillar min kropp, märker andra av det, även om du inte tror det. Vad tjänar du på att inte gilla din kropp? Du har den kropp du har.

Självklart är det bra att ta hand om kroppen. Ge den bra näring, rör på den, ge den vila, stärk den och tillåt den att njuta, gärna genom tantrasex.

Det är också genom kroppen och dina sinnen som du kan njuta av livet. Det är kroppen som känner och upplever saker. Det är i dess klädnad du lever livet. Det är många som försummar kroppen, som tycker att huvudet och hjärnan är det viktigaste, men vem vore du utan din kropp?

Genom tantra kan du aktivera kroppen på många sätt. Därför kommer det kapitel i boken som handlar om hjärtat, om könet, om dina sinnen, om andning, rörelse, ljud och beröring – allt det som sker i och med din kropp.

En av de härligaste sakerna med kroppen är att den är här och nu. Tankarna kan föra dig bort till det som redan har hänt eller det som kan komma att hända i framtiden. Men livet levs nu och det sker i kroppen.

Det är ett av skälen till att jag har skapat Lekfull tantra, som du just nu enklast kan möta som onlinekurs. För bara 500 kr får du många övningar och tillgång till kursen i sex månader! Här kan du läsa mer om kursen Lekfull tantra. 

Här kan du köpa kursen direkt - du är bara några klick ifrån att veta mer om tantra och tantriskt sex!


Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

tantra 5215673794758385845

Skicka en kommentar Default Comments

 1. Intressant och viktigt att påpeka just att älska sin kropp. Som professionell tränare träffar jag många som önskar förändra den men individen skulle få en mer avslappnad relation om de kunde uppskatta den. Är inte så bekant med tantra men om det funkar för att skapa en positiv känsla för kroppen är det ju positivt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du kan ju söka på tantra på min blogg, så hittar du rätt mycket. Och jag tänker att fitness kan handla om att gilla kroppen och just därför träna den, så att den fungerar ändå bättre, inte i första hand för att andra ska betrakta en på ett annat sätt... <3

   Radera
 2. Och även här: det vi fokuserar på får vi mer av, så ser jag med negativa kritiska ögon på min kropp kommer jag ju bara se mer och mer sånt. Fy bubblan vilket trist liv det bäddar för!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju tyvärr så lätt att hamna där, med tanke på alla reklambilder etc som vi matas med.

   Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

Google+ Följare

Facebookgillare

item