charlottecronquist

Tantra: Hur öppet är ditt hjärta?Ditt hjärta är centralt i tantra. När hjärtat är öppet, är du mer mottaglig för din kärlek och andras.

Lägg en hand på ditt fysiska hjärta. Fokusera helt på det en liten stund. Kan du känna eller höra hjärtslagen? Kan du föreställa dig hur det pumpar runt blodet i din kropp? Kan du se att hjärtat är centralpunkten i dig?På samma sätt som det är lätt att ta andningen för given, är det lätt att glömma bort hjärtat och ta dess arbete för givet. I själva verket är hjärtat mer än en muskel. Det finns också en slags intelligens i hjärtat och en förmåga att känna. Det finns de som menar att hjärtat är människans andra hjärna.

Du har troligen varit med om både att ha psykologiskt ont i hjärtat – till exempel när du känner sorg eller är ledsen och att då ha fysiskt ont i hjärtat. Eller så vet du att hjärt- och kärlsjukdomar tillhör det som många så småningom dör av. Så det är viktigt att låta hjärtat vara med.

Hjärtat är ett av människans energicentrum. Om du vill nå in till en kvinna är det hjärtat du ska rikta in dig på. Det är där en kvinna är naturligt öppen, det är därifrån hon sänder ut sin energi, det är där hon skapar kärlek, intimitet, gemenskap. Och det är där lusten väcks upp, det är lustens hemvist för kvinnan.

På motsvarande sätt är könet den plats där mannens sexuella energi bor, det är därifrån han sänder ut den, det är där han väcks.

En av de fina sakerna med tantra är att det går att skapa en dans mellan det maskulina och det feminina och mellan mannen och kvinnan. I övningar som handlar om att cirkulera energi kan de båda polerna mötas.

När du gör övningar med cirkelandning är syftet att bygga upp den sexuella energin mellan dig och en annan. Det är vanligt att kvinnan andas ut från sitt hjärta, samtidigt som mannen andas in den energi hon sänder, sedan andas han ut från sitt kön och in i hennes kön och då andas hon in. När energin dragits upp till hjärtat andas hon ut igen.

Du ser cirkelrörelsen? Det som sker, men som kan ta ett tag att verkligen förnimma är att kvinnans utandning från hjärtat liksom väcker mannens hjärta, och när han skickar energi från hans kön till hennes, så väcks hennes kön.

När du gör övningar eller älskar och fokuserar på hjärtat kan du uppleva att det öppnar sig. Det kan ske genom att du kommer mer i kontakt med dina känslor, du kan till exempel få lättare att känna glädje eller sorg. Det kan kännas lättare att visa sårbarhet, att andra får se dig som du är i stunden, utan masker. Då sker en energimässig öppning av hjärtat, det är som att du visar vad som finns i ditt hjärta på ett tydligare sätt.

När hjärtat öppnas mer kan det också kännas rent fysiskt – även om detta i praktiken är en förändring som sker på ett energiplan. När jag har gjort hjärtöppnande meditationer, övningar eller har älskat med intentionen att öppna hjärtat har jag ibland fått fysisk smärta. Det är som att själv bröstkorgen vidgas, för att ge plats för mitt större och mer öppna hjärta.

Hur brukar du sitta? Kanske gör du som många andra: Du sitter ganska ihopkurad. På lite håll kan det se ut som att du skyddar ditt hjärta, för att du är rädd att visa det eller för att du frukar att ditt hjärta kan ta skada på något sätt. Ett sätt att ge mer plats åt hjärtat är att till exempel räta på ryggen och sträcka ut armarna, så att bröstkorgen blir mer öppen.

Ju öppnare ditt hjärta är, desto lättare är det att förnimma dina sinnesintryck, men också känslor och energi, både hos dig själv och den du möter. Jag som tränat tantra länge kan förnimma när jag får kontakt med någon annans hjärta och det kan göra att min kropp vibrerar och till och med leda till energiorgasm. Andra upplever det på andra sätt. Det viktiga nu är att du kan se hjärtat som något mer än det som pumpar blod genom ditt system och att hjärtat är viktigt i tantra på många plan.

Blir du nyfiken på att lära dig mer om grunderna i tantra. Då är min onlinekurs Lekfull tantra ett enkelt och billigt alternativ. Du får tillgång till hela kursen i 6 månader för bara 500 kr!
Vill du träna på tantra tillsammans med andra sker nästa helgkurs i Stockholm 3-4 mars. Köper du kursen nu får du den till early-bird-pris, endast 2250 kr

(Alla priser är självklart inklusive moms).
Charlotte Cronquist är kärlekskrigare
Love is the answer

Related

tantra 4625564638807459242

Skicka en kommentar Default Comments

  1. Jag läste en oerhört intressant grej om hur vi kan utstråla styrka (inåt och utåt) genom hur vi sitter och rör på oss. Ett exempel är Christiano Ronaldos målgest. Tydligen skapar den här gesten mer testosteron i kroppen, vilket gör att han blir ännu bättre. I gesten öppnar han hela sitt bröst, blottar det mot alla, visar att han inte är rädd och det gör honom kraftfull. Tyckte att det var en intressant reflektion i sammanhanget. Älskar din blogg <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tack för feedbacken ❤️ och jag har hört flera nämna något liknande. Värt att lära sig mer om!

      Radera

emo-but-icon

Följ 100% Charlotte

Charlotte Cronquist

Charlotte Cronquist
Bloggen för dig som vill få ut det mesta av livet. Författaren och coachen Charlotte Cronquist lär dig hur du får bättre relationer och hur du kan älska livet mer. Blogposts in English available.

onlinekurser

coaching

100%-podden

Leta i den här bloggen

prenumerera

Få nya inlägg

Prenumerera på 100% Charlotte

Besökare (sidantal)

item